Kuntien ilmastotyö

Tietoa, tukea ja yhteistyötä

Keski-Suomen kuntien ilmastoverkosto kokoaa yhteen eri kunnissa ilmastotyötä tekevät ihmiset. Lisätietoa verkostosta löydät täältä. Kuntien ilmastotyötä tehdään Keski-Suomessa osana Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekarttatyötä ja siitä löytyy lisätietoa tiekarttasivustolta.

 

 

Kuntien ilmastotietopaketti

Mitä on kuntien ilmastotyö? Mitkä on meidän kunnan ilmastopäästöt? Mitä kunta voi tehdä? Minkälaisia verkostoja tai työkaluja kuntien ilmastotyön avuksi löytyy? Kaikkiin näihin kysymyksiin yritetään lyhyesti vastata tässä tietopaketissa. Tietopaketti on tarkoitettu päätöksenteon tueksi Keski-Suomen kuntien päättäjille ja työntekijöille sekä kaikille muille kuntien ilmastotyöstä kiinnostuneille.

Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti: Osa 1. Päästöt ja tavoitteet
Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti: Osa 2. Kunnan rooli, ilmastojohtaminen ja verkostot
Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti: Osa 3. Työkaluja kunnan ilmastotyöhön

Materiaaleja

Kuntien ilmastotyön avuksi ja tueksi on tuotettu aineistoa esimerkiksi eri hankkeissa. Materiaaleista osa liittyy kunnille järjestettyihin webinaareihin ja työpajoihin.

Keski-Suomen kuntien ilmastotyö

Kuntien ilmastotyön tilannetta kartoitettiin syksyllä 2019. Jokaisessa kunnassa pidettiin työpaja ja näiden pohjalta tehdyt kuntakohtaiset tiivistelmät löytyvät alta. Kuntakierroksen koontina julkaistiin myös Keski-Suomen kuntien ilmastotyön tilannekatsaus.

Harvaanasuttujen seutujen erityispiirteistä

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Suvi Bayr

Suvi Bayr

Ympäristöasiantuntija

040 652 3848

suvi.bayr[at]keskisuomi.fi