EU-rahoitus 2021-2027

 

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 kansallinen valmistelu on käynnissä. Kansallista ohjelmatyötä johtaa työ- ja elinkeinoministeriö, joka valmistelee ehdotuksen Suomen ohjelma-asiakirjasta valtioneuvoston hyväksyttäväksi.

Suomeen on tulossa yhteinen koko Manner-Suomen kattava rakennerahasto-ohjelma, johon sisällytetään rakennerahastojen (EAKR ja ESR ohella myös JFK-rahaston sisältö). Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osalta ohjelmassa painottuvat innovaatioiden, liiketoimintapotentiaalin ja digitaalisuuden ja hiilineutraaliuden edistäminen, kun taas Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osalta korostuvat jatkuva oppiminen ja työelämän muutokseen vastaaminen. Uutena ruoka-apu ja lapsiköyhyys.

Maakuntien valmistelu tehdään kahden suuralueen puitteissa Etelä- ja Länsi-Suomen (ELSA) toimijoiden ja Pohjois- ja Itä-Suomen suuralueen toimijoiden kesken. Keski-Suomen liitto osallistuu Etelä- ja Länsi-Suomen ohjelmavalmisteluun. Alueeseen kuuluu yksitoista maakuntaa: Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Varsinais-Suomi, Satakunta, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pirkanmaa. Valmistelua vetää Uudenmaan liitto. 

Me Keski-Suomessa teemme valmistelua yhteistyössä ELY-keskusten, kuntien ja muiden keskeisten tahojen kanssa.   

Uuden ohjelmakauden on arvioitu alkavan toukokuussa 2021.


 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Hilkka Laine

Hilkka Laine

Rahoituspäällikkö

040 595 0014

hilkka.laine[at]keskisuomi.fi