Kansallinen kehittämisrahoitus

 

Myönnämme Suomen budjettirahoituksessa aluekehittämiseen osoitettua alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määräraha maakuntamme kehittämiseen. Suuntaamme rahoituksen Keski-Suomelle tärkeisiin kehittämiskohteisiin. Hankkeiden tulee perustua Keski-Suomen maakuntaohjelmaa ja edistää maakunnan uudistumista. 

Vuoden 2020 määrärahan kohdennamme koronaepidemian Keski-Suomen kehitykselle aiheuttamien vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen.


Lue lisää täältä
www.keskisuomi.fi/rahoitus/keski-suomen-liiton-koronatuki


Kaikki aiemmin käytössämme ollut kansallinen rahoitus on käytetty. AIKO oli aluekehityksen kansallinen määräraha, jota myönnettiin vuosina 2016 – 2018. Rahoitettavat hankkeet päättyivät 31.3.2019 mennessä.

AIKO-rahoitusta kohdennettiin hankkeille, jotka vahvistivat maakunnan eri seutujen kykyä sopeutua elinkeinorakenteen muutoksiin. Ensisijalla olivat kokeilut, jotka edistivät Keski-Suomen strategisten kärkialojen uudistumista, kansainvälistymistä ja työllisyyttä. Rahoitusta suunnattiin myös aluerakenteen, matkailun ja hyvinvoinnin toimintaympäristöjen uudistamiseen. Aiemmin budjettirahoituksella jaettavanamme oli myös maakunnan kehittämisrahaa.  


 

Rahoitetut AIKO-hankkeet

Rahoitetut AIKO-hankkeet

Kehitetään Keski-Suomea yhdessä! Ota yhteyttä!

Hilkka Laine

Hilkka Laine

Rahoituspäällikkö

040 595 0014

hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

Kari Pirinen

Kari Pirinen

Kehittämispäällikkö

040 720 6918

kari.pirinen[at]keskisuomi.fi

Osaamistalous; hyvinvointitalous; ennakointi; koulutus-, tutkimus- ja innovaatiotoiminta

Outi Pakarinen

Outi Pakarinen

Kehittämispäällikkö

040 595 0018

outi.pakarinen[at]keskisuomi.fi

Biotalous, kiertotalous, jätteet, biokaasu