Matkailustrategia

Keski-Suomen matkailustrategia 2021-2025

Lue Keski-Suomen matkailustategia 2021-2025 täältä

Keski-Suomen matkailustrategian 2021-2025 taustat pohjautuvat Suomen matkailustrategiaan ‘Yhdessä enemmän – kestävää kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun’. Työ- ja elinkeinoministe

riö ehti julkaisemaan edellä mainitun strategian vain muutama kuukausi ennen Covid-19-epidemian laajentumista pandemiaksi. Muuttuneessa tilanteessa Suomen matkailustrategian painopisteet on säilytetty ennallaan, mutta tavoitteita ja toimenpiteitä on tarkistettu, jotta ne sopeutuvat uuteen koronatilanteeseen. Samalla aikajännettä tavoitteiden saavuttamiseen on pidennetty.

Uuden matkailustrategian tavoitteet

  1. Tehdään Keski-Suomesta yhteistyöllä, luottamuksella ja joustavalla toiminnalla matkailijoille asiakasystävällinen, laadukas,vetovoimainen ja kansainvälisesti tunnettu matkailualue.
  2. Luodaan tiedon ja osaamisen vahvistamisen sekä toimintaympäristön kehittämisen kautta saavutettava, kestävä ja vastuullinen matkailukohde.
  3. Markkinoidaan ja myydään kotimaisille sekä kansainvälisille asiakkaille aitoja paikallisia vahvuuksia, joista alueen matkailuyritykset ovat kehittäneet kilpailukykyisiä, taloudellisesti kestäviä ja kannattavia tuotteita.
  4. Kasvatetaan kotimaan markkinaosuutta, panostetaan koronasta toipumiseen ja sopeutetaan toimintaa vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin.

 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!