Digitalous

Digitalisaatio luo puitteet muutosten onnistumiselle

 

 

Keski-Suomi on vahva digimaakunta. Maakunnassamme on vankkaa digitalouden osaamista ja keskisuomalaiset kouluttavatkin uusia digiosaajia yritysten ja yhteiskunnan tarpeisiin. 

Keski-Suomesta löytyy myös kansainvälisen tason kyberturvallisuuden innovaatiokeskittymä ja osaamiskeskus, jonka osaamisalueisiin kuuluvat muun muassa kyber, tekoäly, tietoliikenne robotiikka, IoT ja 3D-tulostus.

Keskuskaupunkimme Jyväskylä on saavuttanut kansallisella ja kansainvälisellä tasolla maineen kyberturvallisuusosaamisen kaupunkina ja alan edelläkävijänä, johon syntyy uusia yrityksiä ja joka houkuttelee myös ulkomaisia yrityksiä sijoittumaan maakuntaan.


Keski-Suomen ICT-strategia

Keski-Suomen ICT-strategian mukaan ”Keski-Suomi on maan johtavia ICT-maakuntia, jossa ICT:n mahdollisuudet on hyödynnetty tehokkaalla, turvallisella ja kestävällä tavalla”.

Keski-Suomi on yksi Suomen johtavista ICT-maakunnista. Maakunnassamme on hyödynnetty ICT:n mahdollisuudet tehokkaalla, turvallisella ja kestävällä tavalla.

Keski-Suomen maakunnallinen ICT-strategia päivitettiin vuonna 2013. ICT-strategian toimeenpanoa on tuettu ”Keski-Suomen ICT-strategian toteutus Keski-Suomen liitossa” hankkeella, joka päättyi 31.5.2015. Hanke toteutti strategiassa Keski-Suomen liitolle vastuutettuja toimenpiteitä.

Keski-Suomen kuntien kokonaisarkkitehtuurityö

Keski-Suomen kuntien kokonaisarkkitehtuurityö on osa maakuntamme ICT-strategian jalkautusta. ICT-strategiassamme Keski-Suomen liitolle osoitettuihin kuntatoimijoita palveleviin toimenpidekokonaisuuksiin sisältyy palveluprosessin ja niitä tukevien sovellusten kehittäminen. Tilasimme kuntien kokonaisarkkitehtuurityön Kuntien Tiera Oy:ltä. Jämsän kaupunki toimi työssä pilottikohteena.

Arkkitehtuurin hallintamalli rakennettiin ohjeistamaan niin kuntien tietohallintoa kuin toimialueita kokonaisarkkitehtuurityön nivomiseksi osaksi kunnan johtamista ja vuosikelloon sidottuja toiminnan ja taloussuunnittelun tehtäviä.

Laajakaistahankkeet

Kuntayhteistyö

 


 

Tietosuoja, lue lisää täältä!

Tietosuoja

 

Kari Luostarinen

Kari Luostarinen

Kehittämisjohtaja

040 545 0570

kari.luostarinen[at]keskisuomi.fi

Digitalous, henkilöstöhallinto, henkilöstön kehittäminen, työsuojelupäällikkö, tietosuojavastaava