Keski-Suomen digitukihanke

Digituki kaikkien keskisuomalaisten saatavilla.

Suomi sähköistyy hurjaa vauhtia. Korona-aika on kiihdyttänyt palveluiden siirtymistä verkkoon, ja digitaidoista on tullut tärkeä kansalaistaito, joita ilman itsenäinen asiointi on haasteellista.

Jotta me kaikki pärjäisimme paremmin digimaailmassa, tarvitaan laadukasta digitukea. Digituella tarkoitetaan opastusta laitteiden tai sähköisten palveluiden käyttöön. Digituki voidaan toteuttaa lähitukena kasvokkain tapahtuvana neuvontana, etänä puhelimen tai chatin välityksellä tai esimerkiksi kurssien ja ohjeiden avulla.

Digitukea tarjoaa yhteiskunnassa moni eri taho, kuten kunnat, kirjastot, pankit, yhdistykset ja oppilaitokset. Nämä palvelut eivät kuitenkaan ole kaikille tuttuja, eikä niitä osata hyödyntää. Digituen tarjoajat tarvitsevat myös tukea esimerkiksi omien digitaitojensa hiomiseen, viestintään ja eettisiin kysymyksiin.

Hankkeen tavoitteena on selkeyttää Keski-Suomen digitukijoiden kenttää ja varmistaa, että keskisuomalaiset löytävät digituen äärelle. Samanlaisia digihankkeita on käynnissä 13 muussakin maakunnassa, ja valtakunnallista digitukityötä koordinoi Digi- ja väestötietovirasto. Hankkeen toteutusaika on joulukuu 2020 – lokakuu 2021 ja sitä rahoittaa Valtiovarainministeriö.

 

Tule mukaan!

Keski-Suomen digitukihanke kokoaa yhteiseen verkostoon kaikki maakunnan digituen parissa toimivat tahot. Verkostosta saat mm.:
• Ajankohtaista tietoa digituesta
• Työpajoja digituen käytännön työn kehittämiseen
• Tietoa digituen aiheista, kuten laitteet ja palvelut, tietoturva, yksityisyydensuoja, yms.
• Materiaaleja hyödynnettäväksi digituessa ja sen markkinoinnissa
• Vertaistukea ja yhteistyön mahdollisuuksia muilta verkoston jäseniltä!

Verkosto kokoontuu kerran kuussa digituen iltapäiväkahveille, joissa keskustellaan vapaasti digituen aiheista ja tutustutaan toisiin toimijoihin. Lisäksi järjestämme kaikille avoimia infotilaisuuksia verkoston toivomista aiheista.

Verkostoon ovat tervetulleita kaikki digituen parissa toimivat tai siitä kiinnostuneet. Eli jos:
• Tarjoat työssäsi tai vapaa-ajallasi muille opastusta tietokoneen, älypuhelimen tai sähköisten palveluiden käytössä,
• Ohjaat muita digituen antajia,
• Työskentelet digitalisaation ja digipalvelujen kehittämisen parissa,
liity mukaan!

Pääset liittymään verkostoon täyttämällä verkostolomakkeen

Lisäksi järjestämme kunnille työpajoja, kartoitamme digituen tarjontaa ja tarvetta Keski-Suomen alueella, sekä viestimme laajasti digituesta ja sen tärkeydestä.

 

 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Heidi Kervinen

Heidi Kervinen

Projektipäällikkö

040 612 4994

heidi.kervinen[at]keskisuomi.fi