Nuorille tarjottava digituki

Digituki kaikkien keskisuomalaisten saatavilla.

Mitä on digituki?

Digituki tarkoittaa opastamista laitteiden, sähköisten palveluiden tai sovellusten käytössä. Digituki auttaa sinua esimerkiksi käyttämään älylaitteita ja asioimaan internetissä itsenäisesti ja turvallisesti. Voit saada digitukea kasvokkain, etänä esimerkiksi puhelimessa, tai erilaisilla kursseilla tai koulutuksissa. Digitukea on tarjolla sekä ilmaiseksi että maksullisena palveluna.

Me kaikki kohtaamme välillä ongelmia laitteiden ja erilaisten sähköisten palveluiden kanssa. Onneksi digitukea on tarjolla ihan kaikille ongelmasta tai avuntarvitsijasta riippumatta! Ei ole totta, että kaikki nuoret osaisivat automaattisesti käyttää kaikkia älylaitteita tai nettisivustoja ilman harjoittelua. Tältä sivulta löydät tietoa niistä paikoista, joista saat apua digiongelmiin, olivat ne sitten suuria tai pieniä.

Mistä saan digitukea?

Ohjaamo

Ohjaamo on paikka, josta saat apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa maksutta. Ohjaamo auttaa myös sähköisessä asioinnissa. Ohjaamosta saat apua monella eri tavalla, muun muassa paikan päällä, WhatsAppissa tai Discordissa.

Keski-Suomen Ohjaamot ovat Jyväskylässä, Laukaassa sekä Hankasalmella. Löydät lähimmän Ohjaamon ja sen yhteystiedot tältä verkkosivulta.

Nuorisotyö

Jokaisessa kunnassa on oma nuorisotoimi, joka auttaa erilaisissa arjen ongelmissa ja myös digipulmissa. Nuorisotoimesta saat apua etenkin viranomaisten, kuten Kelan tai TE-palvelun kanssa asiointiin ja lomakkeiden täyttöön.

Löydät oman kuntasi nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot kuntasi nettisivuilta.

Muut paikalliset ja valtakunnalliset palvelut

Tällä sivulla saat lisätietoja muista Suomessa, Keski-Suomessa ja omassa kunnassasi olevista palveluista, jotka auttavat sinua digiasioiden kanssa. Kysy rohkeasti apua, mikään digipulma ei ole liian pieni ratkaistavaksi!

Digitukijat Keski-Suomessa lisätietoa täältä 

 

 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Heidi Kervinen

Heidi Kervinen

Aluekehitysasiantuntija

040 612 4994

heidi.kervinen[at]keskisuomi.fi