Keski-Suomen liitolla ennätyksellinen JTF-rahoitushaun kierros  

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 24.5.2023 | Jenni Isopahkala

Kehittämiskutsuun vastattiin

Keski-Suomen liitto sai Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) ensimmäisellä hakujaksolla 44 rahoitushakemusta, jotka muodostavat 29 kokonaisuutta. Hankehakijoiden suunnitelmissa on yhteensä 34 miljoonan euron investointi- ja kehittämistoimenpiteet. 

Hankehakemusten määrä ja suuruusluokka ovat ennätyksellisiä Keski-Suomen liiton rahoitushistoriassa.   

– Kutsuimme maakunnan toimijoita kehittämään Keski-Suomea kanssamme ainutlaatuisella JTF-rahoituksella ja kutsuun vastattiin jo ensimmäisellä hakukierroksella poikkeuksellisen aktiivisesti. Saimme hakemuksia myös kokonaan uusilta hanketoimijoilta, iloitsee aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho. 

Hankepäätösten ennakkotiedot annetaan kesäkuussa

Keski-Suomen liiton kautta JTF-rahastosta on haettavana yhteensä noin 11 miljoonaa euroa tukea elinvoiman, TKI-toiminnan ja ilmastotyön hankkeille Keski-Suomessa ja noin 6,6 miljoonaa euroa tukea Keski-Suomen kuntien investoinneille yritysten toimintaedellytyksiin. Ensimmäisellä hakukierroksella saapuneet hakemukset arvioidaan kesäkuun aikana, jotta myönteisen rahoituspäätöksen saaneet hankkeet voidaan käynnistää välittömästi loma-ajan jälkeen. Varsinaiset hankepäätökset tehdään, kun EURA2021-tietojärjestelmä sen mahdollistaa heinä–elokuun taitteesta alkaen.  

JTF-rahoitushaussa noudatetaan jatkuvan haun periaatetta. Seuraavat hakujaksot ovat 23.5.–8.9.2023 ja 9.9.–30.11.2023, mutta rahoitushaku suljetaan jo ennen 30.11.2023, jos rahoitusvaltuudet on sidottu aiemmin päättyneillä hakujaksoilla. 

JTF-rahoituksen tarkoituksena on turvata kestävä aluetalouden uusiutuminen ja monipuolistuminen alueilla, joille turpeen energiakäytön luopumisesta johtuvat haittavaikutukset kohdistuvat eniten, ja edistää samalla ilmastoneutraaliin talouteen siirtymistä. 

JTF-rahoituksen verkkosivulle


Lisätiedot:
 

Pirjo Peräaho
aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi 

Outi Leppäkangas
kehittämispäällikkö (JTF-rahoitus)
040 673 3544
outi.leppakangas[at]keskisuomi.fi