JTF-rahoitushaun arvioidaan avautuvan huhtikuun loppupuolella

2023 Ajankohtaista • 24.3.2023 | Jenni Isopahkala

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston, eli JTF:n rahoitushaun arvioitua avautumisaikaa on päivitetty. Rakennerahastot.fi-verkkosivulle päivitetyn aikataulun mukaan haku aukeaa perjantaina 21.4.2023 tai välittömästi sen jälkeen, kun EURA 2021 -palvelu asian mahdollistaa. Julkaisemme hakuilmoituksen jo huhtikuun alkupuolella, mikäli se on EURA 2021 -järjestelmässä tuolloin mahdollista.

Katso päivitetty aikataulu Rakennerahastot.fi-verkkosivulta

 

JTF-rahoituksen tarkoituksena on tukea alueita, joihin turpeen energiakäytöstä luopuminen vaikuttaa eniten. Rahasto mahdollistaa ainutlaatuisella tavalla maakunnan vihreän siirtymän ja aluetalouden monipuolistamisen varsin nopeasti ja suurtenkin hankkeiden kautta uudelle tasolle. Nyt on lupa ja mahdollisuus ajatella isosti ja satsata laadukkaisiin hankkeisiin! Rahoitusta välittävät sekä maakuntaliitot että Keski-Suomen ELY-keskus.

Keski-Suomeen ohjatusta 38,3 M€ kokonaissummasta 18,9 M€ rahoitus suunnataan Keski-Suomen strategian ja Keski-Suomen siirtymäsuunnitelman mukaisesti Keski-Suomen aluetalouden uudistamiseen ja monipuolistamiseen sekä vihreään siirtymään. Tämä osuus myönnetään Keski-Suomen liiton kautta. Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta on haettavissa puolestaan yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin 13,4 M€, osaamisen kehittämiseen 1,9 M€ ja turvetuotantoalueiden jälkikäyttöä ja vesistökunnostuksia varten 3,8 M€.

 

Tutustu Keski-Suomen JTF-rahoituksen ohjeistukseen

 

Tutustu Hankehakemuksen kysymyksiin

 

Tutustu oikeudenmukaista siirtymää koskevaan suunnitelmaan

 

JTF-rahoituksen verkkosivuille