Circwaste-hankkeeseen projektiasiantuntija

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 29.7.2022 | anttisiukola

Ympäristötieteen maisteri Ville Julkunen aloitti kesäkuun lopussa Keski-Suomen liitossa projektiasiantuntijana Circwaste-hankkeessa, joka kestää tämän vuoden loppuun.

Hän siirtyi liittoon Jyväskylän yliopistolta, jossa hän tekee väitöskirjaan tähtäävää tutkimusta. Julkusen tutkimus käsittelee kotoperäisten makean veden simpukoiden viljelyä ja hyödyntämistä biosuodatussovelluksissa.
Vapaa-ajallaan Julkunen viihtyy luonnossa samoillen ja pallopelejä pelaillen.

Circwaste -hanke edistää kiertotaloutta ja toteuttaa kansallista jätesuunnitelmaa. Sen tavoitteena on lisätä materiaalitehokkuutta, ehkäistä jätteen syntyä sekä kannustaa erilaisten sivutuotteiden hyödyntämiseen. Circwaste on Suomen ympäristökeskus SYKEn vuodesta 2016 vuoteen 2023 koordinoima laaja EU-hanke, jossa on Keski-Suomen liiton lisäksi mukana 19 organisaatiota eri puolilta Suomea. Lue lisää Circwaste -hankkeesta