Keski-Suomen paras luontokohde -valokuvakilpailu

Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja YLE Jyväskylä järjestivät 15.3.–3.4.2022 #parasluontokohdekeskisuomessa -valokuvakilpailun. Kilpailuun osallistuttiin kaikkiaan 200 kuvalla. Kilpailun tuomaristo on nyt esikatsellut kuvat ja valinnut 10 finalistia, joista yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan kilpailun voittajaksi. Kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on Keski-Suomen paras luontokohde. Tuomariston valitsemista finalistikuvista löytyi kiinnostavia luontokohteita ja piilossa olevia helmiä ympäri Keski-Suomea.

Kilpailun yleisöäänestys toteutetaan Keskisuomalaisen, YLE Jyväskylän ja Keski-Suomen liiton verkkosivuilla. Yleisöäänestyksen ajankohta on 11.4.–17.4.2022.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan Keski-Suomen päivänä 18.4.2022 kello 12.00.

Voittajat saavat omasta kuvastaan Canvas-taulut, joiden arvo on noin 100 euroa. Lisäksi äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan retkeilyyn liittyviä tuotepalkintoja.

Äänestä suosikkiasi täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/454E1206ACC49A65

Kilpailun finalistit:

1. Keurusselkä-Järvi (kuva: Sari Saarinen)

2. Kutsu luontoon, Oravivuori (kuva: Eve Hautaniemi)

3. Ensilumen aikaan Kirveslammella, Leivonmäen kansallispuisto (kuva: Heli Kuurne)

4. Multian Sinervän melontareitti (kuva: Jouni Ylätalo)

5. Koirakamun kanssa korkeuksissa, Hyyppäänvuori (kuva: Iitu Kokkinen)

6. Säilyköön tyyni mieli, Päijänne (kuva: Veera Hämäläinen)

7. Hiihtäjä Ristinselällä (kuva: Juha-Pekka Jylhä)

8. Mannilan männikkö, Saarijärvi (kuva: Tuomo Vilkkilä)

9. Hiekan ranta, Pihtipudas (kuva: Martti Mäkelä)

10. Kapeenkoski (kuva: Petri Leinonen)

 

Kilpailun säännöt

Ota valokuva, joka kuvaa keskisuomalaisia luontokohteita. Kuva saa olla arkinen, luova, oivaltava tai hauska. Juuri sellainen, kuin sinä haluat. Jaa kuva julkisesti Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä aihetunnisteella #parasluontokohdekeskisuomessa. Halutessasi voit lisätä nimen tai lyhyen kuvatekstin. Julkaise kuva 3.4. mennessä.  Säilytä alkuperäinen kuvatiedosto.

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu. Kuvaa ei saa julkaista markkinointitarkoituksessa. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Kotirauhan tai muun sellaisen suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.
Kilpailuun saa osallistua niin harrastajat kuin ammattilaisetkin. Kuvia saa käsitellä. Kuvaajat voivat osallistua useammalla kuvalla kilpailuun.

Kilpailun tuomariston valitsemat kymmenen parasta kuvaa jatkavat yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys järjestetään Keskisuomalaisen verkkosivuilla, joissa parhaat kuvat myös julkaistaan.

Aihetunnisteella #parasluontokohdekeskisuomessa saatetaan julkaista sosiaalisessa mediassa myös muita kuin kilpailuun osallistuvia kuvia, joten kilpailun järjestäjät pyytävät finalisteilta julkaisuluvan erikseen.

Kilpailun järjestäjät eivät muokkaa kuvia, muuta niiden sisältöä tai rajausta ilman kuvaajan lupaa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva palkitaan tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2022 kello 12.00. Voittajat saavat omasta kuvastaan Canvas-taulut, joiden arvo on noin 100 euroa. Lisäksi äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan retkeilyyn liittyviä tuotepalkintoja.

Kilpailun järjestävät Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen, ja YLE Jyväskylä.

Kilpailun tuomaristo

Valokuvauksen läänintaiteilija Marko Hämäläinen (Taike)

Mediatoimittaja Niko Mannonen (Yle Jyväskylä)

Kuvatuottaja Hanna Marjanen (Keskisuomalainen)

Viestintäpäällikkö Antti Siukola (Keski-Suomen liitto)