Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Circwaste vuosiseminaari: Keski-Suomi kohti kiertotaloutta 2022

29.9.2022, 12:00 - 17:00

Circwaste vuosiseminaari: Keski-Suomi kohti kiertotaloutta 29.9.2022 klo 12-17. 

Keski-Suomi kohti kiertotaloutta 2022 tarjoili esimerkkejä kiertotaloustyöstä Keski-Suomen alueella. 

Tilaisuudessa kuultiin rakentamisen kiertotalouden ajantasaiset kansalliset ja paikalliset kuulumiset ja tulevaisuuden näkymiä: mm. vähähiilisen rakentamisen rahoitusmahdollisuuksista, rakennusjätteen uusiokäytöstä sekä kiertotalouden huomioimisesta rakentajien koulutuksessa.

Tilaisuus järjestettiin hybridimuotoisena, Digi ja Game Centerillä Jyväskylän Tourulassa (Matarankatu 2) ja verkon välityksellä. Paikan päällä tilaisuuteen osallistui 20 henkilöä. Vuosiseminaarin streamauksesta vastasi Noveltive. Verkkolähetystä seurasi noin 40 henkilöä. 

Ohjelma 

12:00 Tilaisuuden avaus Ella Lahtinen (Green Building Council Finland)

12:10 Kansalliset kiertotalouskuulumiset Petrus Kautto (Suomen ympäristökeskus)

12:35 Keski-Suomen liiton kiertotalouskuulumiset Enni Huotari (Keski-Suomen liitto)

12:50 Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -hankkeen kuulumiset ja kokeilujen esittelyt Jenni Lemettinen (Jyväskylän kaupunki) & Tiina Hirvanen (Muotoilutoimisto 2Loops)

13:15 Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma ja rahoitusmahdollisuudet Virpi Mikkonen (Business Finland) ja Maija Stenvall (ympäristöministeriö)

13:35 Rakentamisen kiertotalouden sosiologinen ulottuvuus Paul Jonker-Hoffrén (Tampereen yliopisto)

14:00 Modulaarinen rakentaminen Jukka Palomäki (Luomoa)

14:25 Kahvitauko

14:45 Kiertotalous rakentamisen koulutuksessa Panu Putkonen & Heidi Hämäläinen-Laitinen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu)

15:10 Rakennusten käyttötarkoituksen muutos ja purkumateriaalien hyödyntäminen Nina Aarras (Sweco)

15:35 Kankaan älykkäät jätehuoltoratkaisut -hankkeen kuulumiset Tanja Oksa (Business Jyväskylä)

15:45 Loppukeskustelu ja kiitokset

16:00

16:00 Seminaaritilaisuuden päätös

Vuosiseminaari päättyi läsnäosallistujille Business Jyväskylän Tanja Oksan opastamaan tutustumiskierrokseen Kankaan alueella. Kahden kilometrin pituinen tutustumiskävely tapahtui raikkaassa syyssäässä, ja osallistujat pääsivät tutustumaan tunnin ajan entiselle tehdasalueelle Tourujoen kainaloon rakentuvaan ekologiseen ja luovaan kaupunginosaan. Kankaalla toteutuvat kaupunkisuunnittelun tuoreimmat oivallukset sekä tulevaisuuden älykäs ja kestävä rakentaminen.

Lisätietoja: Ville Julkunen, ville.julkunen@keskisuomi.fi, +358500186100

Vuosiseminaarin tallenne on katsottavissa vähintään kahden viikon ajan (14.10. asti), mahdollisesti pidempäänkin.  Linkki tallenteeseen (Youtube)


Vuosiseminaarin puhujat lyhyesti:

Ella Lahtinen on Green Building Council Finlandin kestävän kehityksen asiantuntija, joka muuttaa KIRA-alaa ilmasto- ja ekokriisien aiheuttajasta niiden ratkaisijaksi. Ella johtaa FIGBC:n kiertotaloustoimintaa ja toimii projektipäällikkönä kiertotalouden kehityshankkeissa.

Petrus Kautto on SYKE:n Kestävän kiertotalouden strategisen ohjelman johtaja.

Enni Huotari ja Ville Julkunen työskentelevät Keski-Suomen liiton Circwaste-osahankkeissa.

Jenni Lemettinen on Jyväskylän kaupungin ympäristöasiantuntija, vastuullaan kaupunkirakennepalvelut ja rakentaminen & ympäristö.

Tiina Hirvanen on muotoilutoimisto 2Loopsin perustaja.

Virpi Mikkonen (BF) ja Maija Stenvall (YM) toimivat Ympäristöministeriön vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmassa. Ohjelma tukee vuosina 2021-23 rakennetun ympäristön ilmastotyötä. Business Finlandin seuraava TKI-tukien haku on avoinna 1.9.-31.10.2022, Ympäristöministeriön tukien seuraava hakuaika on 17.10.-11.11.2022.

Paul Jonker-Hoffrén toimii tutkijana Tampereen yliopiston koordinoimassa ReCreate hankkeessa. Hänen vastuullaan on betonielementtien uusiokäyttöä selvittävän hankkeen työpaketti ”Policy support & social acceptability”.

Jukka Palomäki on modulaarisia rakennusratkaisuja tarjoavan Luomoan asiakkuus- ja myyntivastaava.

Panu Putkonen ja Heidi Hämäläinen-Laitinen toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun logistiikan ja rakentamisen koulutusohjelman lehtoreina.

Nina Aarras toimii Swecon johtavana kiertotalousasiantuntijana ja lisäksi työelämäprofessorina Lapin yliopistossa, kiinnostuskohteenaan kestävä matkailurakentaminen.

Tanja Oksa toimii Business Jyväskylän verkostopäällikkönä ja vastaan Kankaan alueen Circwaste-osahankkeesta.

Tiedot

Päivämäärä:
29.9.2022
Aika:
12:00 - 17:00
Tapahtumaluokka: