Ilmastoasiantuntijan haku

Keski-Suomen liitto on maakunnan yhteisen kehittämistahdon muodostaja, strateginen suunnittelija ja kehittäjä sekä osaava ja ennakoiva verkostovaikuttaja. 

Haemme joukkoomme  

ILMASTOASIANTUNTIJAA 
määräaikaiseen tehtävään 28.2.2026 asti 

Oletko innostunut hiilensidonnasta, hiilikompensaatiosta ja kansainvälisestä yhteistyöstä? Onko sinulla utelias mieli ja halu työskennellä ihmisten parissa? Huomaatko osaamisen ympärilläsi ja autat muita onnistumaan? Tule kehittämään Keski-Suomea kanssamme! 

Tehtävässäsi vastaat kansainvälisen hankkeen toteutuksesta, verkostoyhteistyöstä ja hankeraportoinnista. Löydät työssäsi eri toimijoiden yhteisiä intressejä, sitoutat heitä Keski-Suomen kestävyystavoitteisiin ja ohjaat käytännön toimenpiteisiin. Työn painopiste on Keski-Suomen vihreän siirtymän edistämisessä hiilensidontaa kasvattamalla ja hiilikompensaatiota hyödyntämällä.  

Työsi sisältää saumatonta yhteydenpitoa ilmasto- ja ympäristöalan yritysten, tutkimusorganisaatioiden, julkisten yhteisöjen ja eurooppalaisten kumppaneiden kanssa. Osallistut sekä kansainvälisiin että kansallisiin verkostoihin.  

Edellytämme sinulta 

  • tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa  
  • ilmasto- ja ympäristöalan asiantuntemusta ja verkostoja  
  • kokemusta hanketoiminnasta 
  • hyvää yhteistyökykyä, aikaansaavaa työskentelyotetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja 
  • sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua suomen ja englannin kielillä  
  • matkustusvalmiutta 

Arvostamme aluekehittämisen ja sidosryhmiemme tuntemusta. Päivittäistä työtäsi sujuvoittaa kokonaisuuksien hahmottaminen ja muuttuvien tilanteiden hallinta.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa Keski-Suomen muutokseen kohti kestävää taloutta ja kasvua yhdessä kuntien, yritysten ja osaavien työkavereiden kanssa. Merkityksellisen työn ohella tarjoamme lämminhenkisen työyhteisön asiantuntijaorganisaatiossa ja hyvän perehdytyksen tehtäviisi. Työskentelemme monipaikkatyön periaatteella joustavasti etänä ja toimistollamme Jyväskylän Lutakossa. Meillä on myös kelpo työsuhde-edut, sillä arvostamme työntekijöidemme hyvinvointia. 

Kerro meille, miksi sinä olisit oikea valinta maakunnan tärkeään kehittämistehtävään. Lähetä suomenkielinen hakemuksesi sekä englanninkieliset koulutus- ja kokemustietosi ke 29.3.2023 klo 12.00 mennessä osoitteeseen kirjaamo@keskisuomi.fi otsikolla ”Ilmastoasiantuntija”. 

Täytämme tehtävän 1.5.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. Työsuhteeseen sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa. Tehtäväkohtainen palkka on 3 700 euroa/kk. Muut työsuhteen ehdot työkokemuslisineen määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti. Tehtävän määräaikaisuuden perusteena on hankerahoitus.    

Lisätietoja
aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho, 040 591 0760, pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi
hallintopäällikkö Hanna Reini, 040 596 5993, hanna.reini[at]keskisuomi.fi