Ilmastotekoja Keski-Suomi valokuvakilpailu

#ilmastotekojakeskisuomi

Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja YLE Jyväskylä järjestivät 1.3. – 4.4.2021 #ilmastotekojakeskisuomi -valokuvakilpailun. Kilpailuun osallistuttiin kaikkiaan 60 kuvalla. Kilpailun tuomaristo on nyt esikatsellut kuvat ja valinnut 10 finalistia, joista yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan kilpailun voittajaksi. Kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalaiset arjen ilmastoteot. Tuomariston valitsemista finalistikuvista suurin osa liittyi teemaltaan luontoon, kestävään kehitykseen tai kierrättämiseen.

Äänestys on käynnissä samaan aikaan sekä Keskisuomalaisen, Yle Jyväskylän ja Keski-Suomen liiton verkkosivuilla. Yleisöäänestys jatkuu 17. huhtikuuta saakka. Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan Keski-Suomen päivänä 18.4.2021 kello 12.00. Voittajat saavat lähiruokakorit, joiden arvo on noin 100 euroa. Äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja. Äänestä suosikkiasi täältä

Kilpailun finalistit

1. Punainen piste (kuva: Juha Lampinen)

2. Auringosta sähköä tilan tarpeisiin (kuva: Martti Mäkelä)

 

3. Kierrätä sun roskat (kuva: Saara Kiviniemi) 

4. Kasvatusta ja kierrätystä (kuva: Laura Nurmi)

5. Kaupassakäynti kauramoottorin voimalla (kuva: Riitta Raitasuo-Lukkarinen)

6. Autojen kierrätystä (kuva: Arja Siikström)

7. Työmatkapyöräilyä (kuva: Martti Mäkelä)

8. Lahopuu ja luonnon monimuotoisuus (kuva: Arja Siikström)

9. Tuulivoimaa (kuva: Martti Mäkelä)

10. Puhdas vesi on tuhansien järvien maan aarre. Vettä ja vesistöjä säästellen (kuva: Veera Hämäläinen)

Ilmastotekoja Keski-Suomi valokuvakilpailu

Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja YLE Jyväskylä järjestävät 1.3. – 4.4.2021 #ilmastotekojakeskisuomi -valokuvakilpailun. Kuvakisa on teemalla ilmastotekoja Keski-Suomessa. Haemme oivaltavia, hauskoja, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalaisia arjen ilmastotekoja.

Alkukilpailu käydään Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Osallistujia pyydetään julkaisemaan valokuvat #ilmastotekojakeskisuomi -aihetunnisteella näissä kanavissa 1.3. – 4.4.2021 välisenä aikana.

Ammattituomaristo valitsee kuvien joukosta 10 suosikkiaan Keskisuomalaisen, Keski-Suomen liiton ja Yle Jyväskylän yleisöäänestykseen.  Yleisöäänestys toteutetaan Keskisuomalaisen Internet-sivuilla. Yleisöäänestyksen ajankohta on 10.4. – 17.4.2021.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan Keski-Suomen päivänä 18.4.2021 kello 12.00.

Kilpailun säännöt

Ota valokuva, joka kuvaa keskisuomalaisia ilmastotekoja. Kuva saa olla arkinen, luova, oivaltava tai hauska. Juuri sellainen, kuin sinä haluat. Jaa kuva julkisesti Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä aihetunnisteella #ilmastotekojakeskisuomi. Halutessasi voit lisätä nimen tai lyhyen kuvatekstin. Julkaise kuva 4.4. mennessä.  Säilytä alkuperäinen kuvatiedosto.

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu. Kuvaa ei saa julkaista markkinointitarkoituksessa. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Kotirauhan tai muun sellaisen suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.
Kilpailuun saa osallistua niin harrastajat kuin ammattilaisetkin. Kuvia saa käsitellä. Kuvaajat voivat osallistua useammalla kuvalla kilpailuun.

Kilpailun tuomariston valitsemat kymmenen parasta kuvaa jatkavat yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys järjestetään Keskisuomalaisen verkkosivuilla, joissa parhaat kuvat myös julkaistaan.

Aihetunnisteella #ilmastotekojakeskisuomi saatetaan julkaista sosiaalisessa mediassa myös muita kuin kilpailuun osallistuvia kuvia, joten kilpailun järjestäjät pyytävät finalisteilta julkaisuluvan erikseen.

Kilpailun järjestäjät eivät muokkaa kuvia, muuta niiden sisältöä tai rajausta ilman kuvaajan lupaa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kilpailun kuvia julkaistaan suoraan kilpailuun liittyvissä jutuissa, mainonnassa ja viestinnässä eri kanavilla. Kuvat eivät päädy minkään median arkistoihin uudelleen käytettäväksi minkään muun jutun yhteydessä.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva julkaistaan Keski-Suomen päivänä 18.4.2021 kello 12.00. Voittajat saavat lähiruokakorit, joiden arvo on noin 100 euroa.

Kilpailun järjestävät Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen, ja YLE Jyväskylä.

Kilpailun tuomaristo

valokuvataiteen läänintaiteilija Marko Hämäläinen (Taike)

mediatoimittaja Niko Mannonen (Yle Jyväskylä)

kuvatuottaja Hanna Marjanen (Keskisuomalainen)

viestintäpäällikkö Antti Siukola (Keski-Suomen liitto)

 

Kilpailu on osa Ympäristöministeriön rahoittamaa Maalaisjärkielämää-hanketta