MYR päättää 9.10. alueellisesta rahoitussuunnitelmasta 

2024 Ajankohtaista Tiedotteet • 3.10.2024 | Jenni Isopahkala

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) päättää kokouksessaan 9.10.2024 Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoitussuunnitelmasta vuosille 2025–2026. Keski-Suomi saa seuraavien kahden vuoden aikana reilut 12 miljoonaa euroa EU:n ja valtion rahoitusta rahoitusvuotta kohden. Varat kohdennetaan Keski-Suomen ja Länsi-Suomen yhteisten painopisteiden mukaisesti pk-yritysten kehittämiseen, alueen vihreän siirtymän edistämiseen sekä työllisyyttä tukeviin hankkeisiin.  

Kokouksessa kuullaan myös maakunnan elinkeinoelämän kehityksestä ensimmäisellä vuosipuoliskolla, ilmasto- ja luontoselvityksistä sekä Keski-Suomen liiton ja ELY-keskuksen yhdessä valmisteleman ilmasto- ja luontotiekartan tilanteesta.  

Kokouksen koko esityslista on luettavissa verkkosivuillamme

 

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on lakisääteinen toimielin, joka linjaa maakunnan kehittämistä ja EU-tukien jakoa alueellaan. Maakunnan yhteistyöryhmässä ovat edustettuina maakunnan poliitikot, ohjelmia rahoittava ELY-keskus sekä sidosryhmiä; työmarkkina- ja elinkeinojärjestöjä, yrityksiä, järjestöjä ja muita alueen kehityksen kannalta keskeisiä tahoja. Keski-Suomessa yhteistyöryhmään kuuluu puheenjohtajan lisäksi 24 varsinaista jäsentä. 


Lisätietoja:
 

Mikko Tiirola
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja
mikko.tiirola[at]mtk.fi 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 00
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
0405950014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi 

Outi Leppäkangas (MYR:n sihteeri)
kehittämispäällikkö
040 673 3544
outi.leppakangas[at]keskisuomi.fi