Keski-Suomi hyvän kierteessä

Ajankohtaista Blogi • 19.6.2024 | Tero Rautiainen

Viime aikoina on tullut uusia julkistuksia teollisuuden tulevista investoinneista Keski-Suomeen. Näitä on toivottu – varsinkin vihreitä investointeja. Viimeisimpänä näistä mainittakoon Jyväskylään suunnitteilla oleva, miljardiluokan datakeskus-investointi, jonka tuottama hukkalämpö vietynä kaukolämpöverkkoon lämmittää parhaimmillaan jopa 45 000 omakotitaloa suurimman osan vuodesta. Tämä, jos mikä, on kiertotaloutta parhaimmillaan!

Keski-Suomeen Innovaatiolaakso-status

Hyvät uutiset eivät lopu tähän. Euroopan komissio myönsi Keski-Suomen maakunnalle alueellisen Innovaatiolaakso-statuksen (Regional Innovation Valley, RIV) tästä päivästä 19.6.2024 alkaen. Myönnetty status osoittaa maakunnassamme olevan hyvät valmiudet Euroopan unionin tavoitteiden mukaisen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan (T&I) toteuttamiseen, kehittämiseen ja koordinointiin. Samalla se myös velvoittaa jatkamaan ja kehittämään T&I-yhteistyötä niin alueellisesti kuin kansallisella tasolla.

Kunnian ja komission tunnustuksen lisäksi Innovaatiolaakso-statuksen saaminen mahdollistaa alueemme toimijoille konkreettisena hyötynä innovaatiolaaksoille korvamerkatun EU-rahoituksen hakemisen. Nyt, kun Euroopan komissiokin on tunnustanut, että Keski-Suomi on innovaatiotoiminnan vahva eteenpäin viejä Euroopassa, EU-kielellä sanoen Strong Innovator+, jatkamme innovaatiolaaksoille kohdennetun rahoituksen haun valmistelua entistäkin innokkaammin. Pysy siis kuulolla, hyviä uutisia on tulossa jatkossakin.

Olemme nyt hyvän kierteessä. Annetaan sen jatkua ja vauhditetaan kasvua tahoillamme, Keski-Suomi liikkuu ja kehittyy!

Lue lisää innovaatiolaaksojen kehittämisestä Euroopan komission verkkosivuilta:

Euroopan komission verkkosivuille (englanniksi)