Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen 

2024 Ajankohtaista Tiedotteet • 7.6.2024 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.  

 – Leikkaukset koulutukseen ja kuntien valtionosuuksiin koettelevat kuntien taloutta ja heikentävät kuntien mahdollisuuksia panostaa kasvuun ja elinvoimaan.  

Talouden ja toiminnan tavoitteet saavutettiin

Tarkastuslautakunnan tekemän arviointikertomuksen mukaan Keski-Suomen liitto on huolehtinut taloudestaan vastuullisesti ja saavutti viime vuoden toiminnalle asetetut tavoitteet hyvin: maakuntastrategian toteutumista, edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä edistettiin monin eri tavoin.  

Keski-Suomen liitto sai viime vuonna odotettua enemmän ulkoista hankerahoitusta ja tilikauden tulos jäi 165 283 euroa ylijäämäiseksi. Talouskatsauksen mukaan Keski-Suomen liiton taloustilanne näyttää tasapainoiselta myös kuluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen osalta. 

Kokouksessa jätettiin kolme aloitetta

Kokouksessa jätettiin kolme uutta valtuustoaloitetta. Keskustan valtuustoryhmä esitti aloitteessaan, että maakuntahallitus lausuu voimakkaan tarpeen nelostien Vehniä–Äänekoski–Pihtipudas koko välin kehittämiseksi valtatiehankkeeksi.  

Joni Parkkonen (PS) esitti valtuustoaloitteessaan Keski-Suomen edunvalvonnan pitkän tähtäimen kärkitavoitteeksi nopeaa ratayhteyttä välille Oulu–Jyväskylä–Helsinki.  

Vihreiden valtuustoryhmä puolestaan esitti, että valtuustokauden 2025–2029 strategian kärkeen ei nimetä yhtään erityistä toimialaa ja Keski-Suomen Liitto keskittyy kokonaiskestävään ja eteenpäin katsovaan Keski-Suomeen. 

Kankaanniemi maakuntahallituksen jäseneksi

Maakuntavaltuusto valitsi maakuntahallituksen uudeksi jäseneksi ja 1. varapuheenjohtajaksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Toimi Kankaanniemen (PS) ja myönsi eron aiemmalle varapuheenjohtajalle Jyrki Niittymaalle 

Seuraava maakuntavaltuuston kokous pidetään 29.11.2024. 

Tutustu kokouksen esityslistaan verkkosivuillamme Katso kokoustallenne Youtube-kanavallamme

 

Lisätiedot: 

Riitta Mäkinen
maakuntavaltuuston puheenjohtaja
050 430 2197
riitta.makinen(at)eduskunta.fi 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Reini
hallintojohtaja
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi