Maakuntavaltuusto kokoontuu 7.6. – kokousta voi seurata striimin välityksellä

2024 Ajankohtaista Tiedotteet • 4.6.2024 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntavaltuusto kokoontuu puolivuosittaiseen kokoukseensa perjantaina 7.6.2024. Esityslistalla on muun muassa Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen käsitteleminen. Kokous pidetään Äänekosken lukiolla, ja se striimataan yleisölle Keski-Suomen liiton Youtube-kanavan kautta. 

Tilikauden tulos on ylijäämäinen

Tarkastuslautakunta esittää maakuntavaltuustolle arviointikertomukseen 2023, jonka jälkeen kuullaan Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätös ja toimintakertomus. Kokouksessa hyväksyttäväksi ehdotettava vuoden 2023 tilikauden tulos on 165 283 euroa ylijäämäinen.  

Maakuntahallituksen jäsenvalinta

Maakuntahallituksen jäsen ja 1. varapuheenjohtaja Jyrki Niittymaa on pyytänyt eroa maakuntahallituksesta. Maakuntavaltuusto päättää eron myöntämisestä ja valitsee uuden jäsenen ja 1. varapuheenjohtajan maakuntahallitukseen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Maakuntavaltuusto valitsee hallituksen jäsenet kahden vuoden välein. Nykyinen hallitus valittiin 9.6.2023.  

Talouskatsaus ja aluekehittäminen

Kokouksessa todetaan maakuntavaltuutettujen jättämät uudet valtuustoaloitteet. Maakuntavaltuustolle esitellään myös Keski-Suomen liiton talouskatsaus ensimmäisen vuosineljänneksen osalta ja kuullaan ajankohtaiset terveiset Keski-Suomen maakuntabrändityöstä ja aluekehitysrahoituksesta.  

Tutustu koko esityslistaan verkkosivuillamme. 

Seuraa kokousta striimin välityksellä.   

Lisätiedot: 

Riitta Mäkinen
maakuntavaltuuston puheenjohtaja
050 430 2197
riitta.makinen(at)eduskunta.fi 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Reini
hallintojohtaja
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi