Keski-Suomen tulevaisuusfoorumi XXVI tarjosi tietoa nuorten tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista

2024 Ajankohtaista Tapahtumat • 17.5.2024 | Keski-Suomen liitto

Onko tulevaisuus jotain, mitä innolla odottaa, vai jotain, joka tulee vääjämättä kestettäväksi? Jo 26. kerran järjestetyssä Keski-Suomen tulevaisuusfoorumissa kuultiin monenlaisia ajankohtaisia ja inspiroivia puheenvuoroja teemasta Tulevaisuuden elämä ja työ – keskisuomalaiset nuoret tulevaisuuden tekijöinä. 

Erityisasiantuntija Lauri Vaara Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:stä esitteli kuulijoille selvitystä nuorten työelämäodotuksista ja -toiveista. Sitran asiantuntija, tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää piti kattavan esityksen ympäröivistä megatrendeistä, työn muutoksesta ja tulevaisuususkosta ja lehtori Minna Rajalin Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAK:sta esitteli, mitä tulevaisuustaidot ovat ja miten niitä voi kehittää. 

Tilaisuudessa kuultiin myös Arvi KoruMies Martikaisen tarinaa yrittäjyydestä nuorena. Hän jakoi tulevaisuusfoorumin seuraajille kokemuksiaan, haasteitaan, oppejaan yrittäjämatkaltaan ja liikeidean kehittymisen prosessiaan. Nuori yrittäjä haastoi seuraajia pohtimaan, mitä kukin todella itse unelmoi ja antoi vinkkejä niiden tavoitteluun. 

– Tärkeintä unelmissa on, että ne lähtevät omasta itsestä ja omasta sydämestä. 

Jos haluat palata tulevaisuusfoorumin tärkeiden teemojen äärelle, esitysaineistot ja linkki tilaisuuden tallenteeseen löytyy Tulevaisuusfoorumin verkkosivuilta. Striimin tallenne poistuu nähtäviltä 29.5.2024.

Lisätiedot: 

Kirsi Mukkala
aluekehitysasiantuntija
040 595 0002
kirsi.mukkala[at]keskisuomi.fi 

 

Artikkelikuva: Mistä hyvä elämä koostuu? -paneelissa keskustelivat varapuheenjohtaja Veronika Laihonen (oik.) Järvi-Suomen Lukiolaiset ry:stä,  kehittämisasiantuntija Merja Salminen Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta ja asiantuntija Otto Tähkäpää Sitrasta.