Hyvää huomista, Keski-Suomi! – Keski-Suomessa tapahtuu 18.4.2024 

2024 Ajankohtaista Tapahtumat Tiedotteet • 27.3.2024 | Matti Heikkilä

Eri puolilla Keski-Suomea on mahdollisuuksia viettää Keski-Suomen päivää 18.4.2024 yhdessä! Tapahtumat ovat paikallisten järjestämiä, ja olemme koonneet niitä listaksi kaikille keskisuomalaisille. Tänä vuonna päivän teemana on Hyvää huomista, Keski-Suomi! Se muistuttaa meitä katsomaan maakuntamme tulevaisuuteen ja kasvattamaan innostusta, luottamusta ja toivoa tulevaan.

Keski-Suomen päivän tapahtumiin on mahdollista osallistua maksuttomasti, mutta myös joitain maksullisia vaihtoehtoja on tarjolla. Tapahtumat sisältävät esimerkiksi näyttelyitä, elävää taidetta ja keskustelutilaisuuksia. Voit jakaa tunnelmia juhlapäivästäsi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #keskisuomi ja #keskisuomenpäivä.

Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi Keski-Suomen Nuorisofoorumi Jyväskylässä, jonka aikana pääset seuraamaan kiinnostavia puheenvuoroja ja osallistumaan monipuoliseen ohjelmaan? Vai olisiko mieleesi ennemmin juhlistaa Keski-Suomen päivää Saarijärven museossa, jossa saisit nauttia opastetusta taidenäyttelykierroksesta tai visuaalisesta Minun Keski-Suomeni -työpajasta?

Silmäile Keski-Suomen päivän tapahtumat alla olevasta listauksesta ja lue yksityiskohtaisemmat tiedot Keski-Suomen liiton verkkosivulla. Huomaathan, että osaan tapahtumista on ilmoittautuminen etukäteen.

Jyväskylä

Keski-Suomen Nuorisofoorumi

Kello 10–16 Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6 A1. Myös etäosallistumismahdollisuus. Ilmoittautuminen viimeistään 11.4.2024. Järjestäjinä Nuorten Suomi ry, yhteistyössä Keski-Suomen Nuorisovaltuuston, maakuntaliiton ja hyvinvointialueen kanssa.

Soluttautujat

Kello 13–14, Jyväskylän pääkirjasto, Vapaudenkatu 39–41. Järjestäjänä Keski-Suomen Tanssin Keskus / Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen maakuntapäivän juhlatilaisuus

Kello 13.30, Minnansali, Jyväskylän pääkirjasto, Vapaudenkatu 39–41. Järjestäjänä Jyväskylän vanhusneuvosto ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

Taiteilijatapaamisessa taidegraafikko Annu Vertanen

Kello 15.00–16.00, Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23. Järjestäjänä Jyväskylän taidemuseo.

Keski-Suomen esihistorian opastus

Kello 16.15, Aalto2-museokeskus, Jyväskylä. Järjestäjänä Keski-Suomen museo. Opastus sisältyy Aalto2-museokeskuksen pääsymaksuun.

Luento: Annu Vertanen – Tuntuja ja tuulia – huomio ekologiseen kestävyyteen ja materiaalisuuteen taiteessa ja taidegrafiikassa

Kello 16.30–17.30, Wolmarinsali, Jyväskylän pääkirjasto, Vapaudenkatu 39–41. Ilmoittautuminen luennolle Wolmarinsaliin Jyväskylän kansalaisopiston verkkosivulta. Luento on seurattavissa myös Zoomissa. Järjestäjänä Jyväskylän taidemuseo ja Jyväskylän kansalaisopisto.

Konsertti: Mahler 9.

Kello 18, Paviljonki, Lutakonaukio 12. Järjestäjänä Jyväskylä Sinfonia. Tapahtuma on maksullinen.

Kinnula

Kamu-kahvila

Kello 10–12, Kinnulan kirjasto, Keskustie 27. Järjestäjinä Keski-Suomen Muistiyhdistys, Kinnulan alaosasto ja Kinnulan kirjasto.

Suomen presidentit ja heidän puolisonsa

Kello 19, Kinnulan kirjasto, Keskustie 27. Järjestäjinä Juhlatoimikunta ja Kinnulan kirjasto.

Kinnulasta kirjoitettua – kirjanäyttely

8.4.–21.4.2024, esillä kirjaston aukioloaikoina. Kinnulan kirjasto, Keskustie 27. Järjestäjänä Kinnulan kirjasto.

Monenlaista Myllykylältä – näyttely

15.4.–21.4.2024, esillä kirjaston aukioloaikoina. Kinnulan kirjasto, Keskustie 27. Järjestäjinä Myllykylän kyläyhdistys ry ja Kinnulan kirjasto.

Keuruu

Keski-Suomen päivän Kirjastokeikka: Keuruun kansalaisopiston ukulele-ryhmä

Kello 17.30, Keuruun kirjasto, Pitäjäntuvantie 5. Tapahtuman järjestävät Keuruun kaupunginkirjasto ja Jane-Veera Paakkolanvaara.

Muurame

‘Juuret ja Versot’ – sukupolvet kohtaavat perinneleikkien ja -laulujen parissa

Kello 17–19, Muuramen perhekeskus, Virastotie 5. Järjestäjinä Muuramen perhekeskus ja Opas-hanke.

Petäjävesi

Elokuvanäytös: Sodan ja rauhan lapset

Kello 15.30, Auditorio Miilu, Miilutie 4. Järjestäjänä Keski-Suomen elokuvakeskus. Tilaisuus on maksullinen.

Elokuvanäytös: Prinsessa Pikkiriikki

Kello 18.00, Auditorio Miilu, Miilutie 4. Järjestäjänä Keski-Suomen elokuvakeskus. Tilaisuus on maksullinen.

Saarijärvi

Keski-Suomen päivä Saarijärven museossa

Kello 13.00–14.15 ja klo 17.00–18.15, Saarijärven museo, Herajärventie 2. Järjestäjänä Saarijärven museo.

Toivakka

Hemmotteleva kasvojooga -kurssi

Kello 18–19.15, Nisulan kylätalo, Niemelä 19. Ilmoittautuminen viimeistään 16.4. puhelimitse 040 758 2749. Hinta 15 € sisältää pienen iltapalan. Järjestäjänä Nisulan kyläseura.

Keski-Suomen päivän tapahtumasivu

Lisätiedot Keski-Suomen päivään liittyen: 

Matti Heikkilä
siviilipalvelusvelvollinen 
040 554 0830 
matti.heikkila[at]keskisuomi.fi