Nuori, osallistu kilpailuun luomalla kuva tulevaisuudesta! 

2024 Ajankohtaista Tapahtumat Tiedotteet • 25.3.2024 | Valtteri Paakki Kirsi Mukkala

Tulevaisuuskuvat ovat suunnannäyttäjiä, joiden avulla matkaamme kohti tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita. Erilaiset tulevaisuuskuvat ja -tarinat rakentavat tulevaisuutta.  

Tulevaisuuskeskustelussa kuuluu usein aikuisten ääni. Nuoret tulisi saada mukaan tähän keskusteluun, sillä nuoret myös elävät siinä tulevaisuudessa, jota nyt rakennetaan.

Keski-Suomen tulevaisuusryhmä kutsuu kaikki keskisuomalaiset yläkouluissa ja toisella asteella opiskelevat nuoret mukaan tulevaisuuskeskusteluun järjestämällä Nuorten skenaario 2050 -kilpailun. Kilpailussa haetaan erilaisia tulevaisuuskuvia, joissa kuvataan elämää Keski-Suomessa vuonna 2050. Miltä Keski-Suomi näyttää? Minkä parissa ihmiset työskentelevät? – Entä mitä he tekevät vapaa-ajalla? Mitä ihmiset arvostavat vuonna 2050? Anna mielikuvituksesi lentää ja visioi mieleisesi tulevaisuus.   

Voit osallistua kilpailuun kirjoittamallasi tarinalla tai visuaalisella teoksellasi. Anna tulevaisuuskuvallesi ajatuksia herättelevä otsikko.  

Osallistuthan kilpailuun 28.4.2024 mennessä lähettämällä kilpailutyösi tai kuvan siitä osoitteeseen viestinta@keskisuomi.fi otsikolla Nuorten Skenaario 2050. Ilmoitathan viestissä myös yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja asuinkuntasi) sekä ikäsi ja opiskelupaikkasi.  

Kilpailun raatina toimivat maakuntajohtaja Pekka Hokkanen Keski-Suomen liitosta ja vastuualuejohtaja Pirkko Melville Keski-Suomen ELY-keskuksesta.  

Parhaimmat työt palkitaan kunniakirjoilla ja tuotepalkinnoilla Keski-Suomen Tulevaisuusfoorumissa, joka järjestetään 16.5.2024 kello 12–16. Kilpailutöitä voidaan hyödyntää Keski-Suomen tulevaisuustyön viestinnässä.  

Keskisuomalaiset nuoret tulevaisuuden tekijöinä

Keski-Suomen tulevaisuusfoorumin 16.5.2024 teemana on Tulevaisuuden elämä ja työ – keskisuomalaiset nuoret tulevaisuuden tekijöinä. Otsikon mukaisesti tilaisuuden keskiössä ovat tänä keväänä nuoret. Etäyhteydellä järjestettävässä foorumissa kuullaan Sitran asiantuntijan, tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpään puheenvuoro siitä, millaiselta tulevaisuuden työelämä näyttäytyy megatrendien valossa. Nuorten odotuksista työelämälle kertoo erityisasiantuntija Lauri Vaara Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:stä. Iltapäivän aikana kuullaan myös ”Korumiehen” eli nuoren Arvi Martikaisen tarina oman tulevaisuuden rakentamisesta. 

Tilaisuuden päättävässä paneelikeskustelussa pohditaan, mistä tulevaisuuden hyvä elämä koostuu. Tähän kysymykseen saadaan vastauksia myös edellä kuvatun Nuorten skenaario 2050 -kilpailun kautta. 

Keski-Suomen tulevaisuusfoorumit tuovat maakunnallisen tulevaisuustyön kaikkien ulottuville. Ne nostavat esiin tärkeitä tulevaisuusteemoja ja kannustavat yhteiseen keskusteluun. Voit ilmoittautua mukaan oheisella  verkkolomakkeella. Linkki livestriimiin lähetetään ilmoittautuneille muutama päivä ennen tilaisuutta. Tilaisuuden järjestää Keski-Suomen tulevaisuusryhmä. 

Tutustu Keski-Suomen Tulevaisuusfoorumin ohjelmaan Keski-Suomi ennakoi -verkkosivuilla.


Lisätiedot:
 

Kirsi Mukkala
aluekehitysasiantuntija
040 595 0002
kirsi.mukkala[at]keskisuomi.fi

Valtteri Paakki
maakuntasuunnittelija
040 525 6059
valtteri.paakki[at]keskisuomi.fi