Maakuntahallitus lausui hyvinvointialueen palveluverkkoehdotukseen

2024 Ajankohtaista Tiedotteet • 22.3.2024 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntahallitus keskusteli kokouksessaan 22.3.2024 Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkon ehdotuksesta. Tärkeimpinä asioina lausuntoon nostettiin näkökulmat maakunnan alueelliseen elinvoimaan, kokonaiskestävyyteen ja palveluiden kehittämiseen. 

 – Maakunnallemme on oleellista, että hyvinvointialueen talous saadaan kuntoon. Samaan aikaan tulee kyetä turvaamaan palvelujen yhdenvertaista saavutettavuutta ja rakentaa kumppanuutta myös palveluntuottajien kanssa, korostaa kokouksen puheenjohtajana toiminut Leena Lyytinen. 

Lausuntoon voi tutustua Keski-Suomen liiton verkkosivuilla 

Maakuntakaavan päätöksenteko on kaksivaiheista

Maakuntahallitus päätti jättää tutkimatta viisi oikaisuvaatimusta, jotka oli jätetty maakuntahallituksen päätökseen määrätä maakuntakaava 2040 tulemaan voimaan. Kuntalain (§ 136) mukaan maakuntahallituksen 23.2.2024 (§ 11) päätökseen ei yksiselitteisesti ole oikaisuoikeutta, koska se on aikaisemman päätöksen täytäntöönpanoa.

Keskusteluissa selkeytettiin Keski-Suomen maakuntakaavan 2040 päätöksentekoprosessia. Päätös maakuntakaavan voimaan tulemisesta ei vaikuta maakuntavaltuuston 8.12.2023 päätökseen (§ 21) tulleiden valitusten käsittelyyn. Maakuntahallitus käsittelee valituksiin annettavan lausunnon toukokuun kokouksessaan, minkä jälkeen lausunto toimitetaan Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Lainvoimaisuuden Keski-Suomen maakuntakaava 2040 saa vasta sen jälkeen, kun valitusprosessi on käsitelty loppuun asti oikeudessa. 

Maakuntahallitus hyväksyi myös Länsi-Suomen maakuntien yhteisen vision, joka toimii kuuden maakunnan yhteisen vaikuttamisen pohjana.  

Tutustu kokouksen esityslistaan verkkosivuillamme. 


Lisätiedot: 

Leena Lyytinen
maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja
044 5313 493
leena.lyytinen[at]jyvaskyla.fi 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Kunttu
suunnittelujohtaja
040 591 5901
hanna.kunttu[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintojohtaja
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi