Puoli miljoonaa euroa kulttuurin ja yhteisöllisyyden edistämiseen  

2024 Ajankohtaista Tiedotteet • 11.3.2024 | Jenni Isopahkala

Edistetään keskisuomalaisten hyvää vointia kulttuurin ja yhteisöllisyyden keinoin!

Keski-Suomeen juuri avautunut puolen miljoonan euron rahoitushaku kohdennetaan keskisuomalaista kulttuuria, identiteettiä ja yhteisöllisyyttä edistäviin toimenpiteisiin. Rahoitettavilla hankkeilla voidaan esimerkiksi kehittää tapoja, joilla keskisuomalaiset voivat huolehtia omasta ja läheistensä kulttuurihyvinvoinnista tai rakentaa yhdenvertaisia osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia lapsille, nuorille ja ikääntyneille asukkaille. Rahoitettavien hankkeiden tulee edistää Keski-Suomen strategian toteutumista.  

Rahoitushaku on suunnattu erityisesti yleishyödyllisille yhdistyksille

Keski-Suomen kehittämisrahaston rahoitus kohdennetaan kahden edellisen vuoden tapaan ensisijaisesti yhdistyksille ja säätiöille. Hankkeen voi toteuttaa myös useamman toimijan yhteishankkeena ja julkiset yhteisöt voivat olla hakijoina, kun kumppanina on yhdistys tai muu kolmannen sektorin yhteisö.  

Myönnettävän tuen määrä on noin 20 000–100 000 euroa hanketta kohti ja hankkeen toteutusaika voi olla noin puolesta vuodesta enintään kolmeen vuoteen. Hankkeen tuloksena voi syntyä esimerkiksi kokeilu, pilotointi tai esiselvitys. Rahoituksen tarkemmat ehdot on kirjattu Keski-Suomen kehittämisrahoituksen verkkosivulta löytyvään hakuilmoitukseen ja rahoitusohjeeseen. Rahoituksen verkkosivuilta löytyy myös hakulomake ja rahoitusasiantuntijoiden yhteystiedot. 

Hakemukset käsitellään kahdessa vaiheessa 

Rahoitushaku on jatkuva ja hankehakemukset käsitellään kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen hakuaika päättyy maanantaina 13.5.2024 ja maakuntahallitus tekee hankepäätökset kesäkuun kokouksessaan 19.6.2024. Syksyn hakujakso päättyy puolestaan maanantaina 2.9.2024 ja hakemukset käsitellään syys- ja lokakuun aikana. Kesäkuun päätöksenteossa huomioidaan, että syksyyn jää käytettäväksi vähintään 200 000 euroa. 

Keski-Suomen kehittämisrahoituksen verkkosivuille

 

Lisätiedot:

Kulttuuri
Kimmo Suortamo
kulttuurin asiantuntija
040 648 8113
kimmo.suortamo[at]keskisuomi.fi

Aluekehittäminen
Pirjo Peräaho
aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi