Esittelyssä uusia osaajia

2023 Ajankohtaista • 25.10.2023 | Jenni Isopahkala

Viime kesä toi Keski-Suomen liittoon energiaa myös uusien osaajien myötä.

Anna-Kaisa Tupala, ilmastoasiantuntija

Ilmastoasiantuntijana kesäkuussa aloittanut Anna-Kaisa Tupala siirtyi Keski-Suomen liittoon Jyväskylän yliopiston tutkijan tehtävistä. Hänen väitöskirjatutkimuksensa The role of citizens in biodiversity offsetting (Kansalaisten roolit ekologisessa kompensaatiossa) tarkastettiin Jyväskylän yliopistossa syyskuussa. Ennen tutkimusuraansa Tupala on työskennellyt muun muassa organisaatioiden ympäristöohjelmien parissa ja ympäristölupaviranomaisen tehtävissä.

Uudessa työssään Tupala vastaa EU Interreg -hankkeen Luontopohjaiset hiilensidontaratkaisut alueille (Nature Based Carbon Offsets, NACAO) toteuttamisesta. Hanketyötä tehdään paitsi paikallisesti, myös kansainvälisissä ympyröissä:

– Pohdimme hiilensidonnan mahdollisuuksia luonnonympäristöissä Keski-Suomessa. Tämän lisäksi vastaan kansainvälisen, kuuden partnerimaan hankkeen ulkoisesta viestinnästä. Erityisesti kansainvälisyys on innostanut minua näin projektin alussa – se on jotain uutta ja jännittävää, johon on ollut ilo solahtaa oppijaksi mukaan.

Syksyisin iltojen pimetessä Anna-Kaisa Tupalan yllättää keskivakava neuloosi. Tällöin puikot ja langat ovat konkreettisestikin lähellä hänen sydäntään. Myös matkailusta nauttiva ympäristöihminen on panostanut viime vuosina eettisempään matkailuun.

– Eurooppaan on ollut mahtavaa tutustua raiteita pitkin, eikä matkustusmukavuuskaan ole kärsinyt. Oikeastaan päinvastoin. Heli Laaksosta mukaillen myös sielu kerkke mukkan ko mene hilja hissuste, Tupala vinkkaa.

 

Kristiina Itäranta, henkilöstö- ja toimistosihteeri

Kristiina Itäranta aloitti työnsä elokuussa Keski-Suomen liiton henkilöstö- ja toimistosihteerinä. Yhteiskuntatieteen opinnot ovat kuljettaneet häntä monenlaisiin kunta-alan hallinnon tehtäviin, joista edeltävä sijoittui kotikuntaan, Laukaan kunnan hallinto- ja henkilöstöpalveluiden pariin hallintosuunnittelijana.

Keski-Suomen liitossa Itäranta vastaa monipuolisesti henkilöstöhallinnon tehtävistä, työhyvinvoinnin kehittämisestä ja rekrytoinnista. Hän on kokenut uuteen työyhteisöön liittymisen ja uudet tehtävät mieluisana jatkumona työpolulleen:

– Tiivistetysti täällä yhdistyy valtava määrä asiantuntemusta ja lämminhenkinen yhteisöllisyys. HR-työ on lähellä sydäntäni. Saan olla Keski-Suomen liiton henkilöstön tukena ja apuna mahdollistaen tärkeiden teemojen, kuten työn merkityksellisyyden, empaattisen kohtaamisen ja hyvinvoinnin sekä alueellisten luontoarvojen vahvistumista.

Luonto on tärkeä asia Itärannalle myös vapaa-ajalla. Muita merkittäviä voimavaroja hänen elämässään ovat työn ohella perhe, eläimet ja kirjallisuus.