Energiansäästöviikon sankari on villasukka  

2023 Ajankohtaista • 5.10.2023 | Suvi Bayr

Vietämme Keski-Suomen liitossa energiansäästöviikkoa tänä vuonna villasukkateemalla. Tuo arkisen nerokas vaatekappale lämmittää kaikenikäisiä jalkoja vuodesta toiseen. Villasukkaviikolla käytämme villasukkia, neulomme villasukkia, opimme villasukista ja ennen kaikkea kiinnitämme samalla huomiota fiksuun energiankäyttöön. Lasketaan sisälämpötilan astetta alemmas ja lisätään vaatetta päälle, niin kotona kuin töissäkin!

Tiesitkö, että lämpötilan laskeminen yhdellä asteella pienentää energiankulutusta viisi prosenttia? Muita nopeita, mutta tehokkaita tapoja pienentää omaa energiankulutusta on kiinnittää huomiota arkisiin tapoihin. Onhan kiuas päällä vain sen ajan, kun oikeasti saunotaan? Ovatko ikkunat kiinni ja ovi auki vain kuljettaessa? Pyöriikö astianpesu- ja pyykkikoneessa vain täysiä koneellisia?  

Energiansäästöviikkoa vietetään 9.–15.10.2023. Viikko jatkaa viime vuoden Astetta Alemmas -kampanjan asialla muistuttaen meitä kaikkia fiksusta energiankäytöstä. Vaikka tänä vuonna näkyvissä ei ole suoranaista energiapulaa, on viisas energiankäyttö monella tapaa kannattavaa. Ilmastopäästöt vähenevät, luonnonvarat säästyvät ja samalla energialaskut pienenevät. 

Viime vuonna lähes kaikki keskisuomalaiset kunnat osallistuivat Koko Keski-Suomi säästää energiaa ja Astetta Alemmas -kampanjoihin. Tänä vuonna haastamme kuntien lisäksi mukaan myös muut sidosryhmämme. Ilmoittautukaa mukaan kampanjan verkkosivuilla ja viestikää myös aktiivisesti osallistumisestanne! 

Energiansäästöviikko on valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivan valtakunnallinen vuosittain järjestämä kampanja, jota on vietetty jo vuodesta 1996 alkaen. Kampanjalla edistetään energiansäästöön ja kestävään kulutukseen liittyvää tekoja ja yleistä tietoisuutta. Tänä vuonna valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.–15.10.2023.

Vinkkejä energiansäästämiseen