Kulttuurigaala on maakunnallinen kulttuurijuhla

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 4.10.2023 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomessa toisen kerran järjestettävä Kulttuurigaala nostaa esiin maakunnallisen kulttuuri- ja taide-elämän kohokohtia ja tuoreita palkittavia.

Keski-Suomen Kulttuurigaala kokoaa lauantaina 11.11.2023 kello 18 maakunnan kulttuuri- ja taideväkeä juhlimaan alueemme kulttuuritekoja ja -tekijöitä. Juhlaa vietetään tyylikkäissä puitteissa uudessa ja upeassa Aalto2-museokeskuksessa ja sen järjestävät Keski-Suomen liitto, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Jyväskylän kaupunki.

Palkintoja ja verkostojen vahvistamista

– Maakunnallisella Kulttuurigaalalla osoitamme arvostustamme Keski-Suomen kuntien monipuolista kulttuurityötä kohtaan ja teemme sitä näkyvämmäksi. Samalla tarjoamme alueemme taiteilijoille ja kulttuuritoimijoille oivan paikan verkostoitua ja tiivistää yhteistyötään, kuvaa kulttuurin asiantuntija Kimmo Suortamo Keski-Suomen liitosta.

Keski-Suomessa tehtyä monipuolista kulttuurityötä nostetaan esiin esimerkiksi kulttuuripalkintojen kautta. Juhlassa jaetaan muun muassa Keski-Suomen taidetoimikunnan myöntämä Keski-Suomen taidepalkinto, kuntien kulttuuripalkintoja ja Keski-Suomen maakunnan kulttuuriympäristöryhmän (MAKU) myöntämä Keski-Suomen Kulttuuriympäristöpalkinto, jonka palkinnonsaajan valitsee tänä vuonna maakunnallinen nuorisovaltuusto.

Juhlapuhujana Finlandia-palkittu Ville-Juhani Sutinen

Illan ohjelmassa nähdään keskisuomalaisten taiteilijoiden musiikki- ja performanssiesityksiä, jotka tarjoavat kulttuurin monipuolista kirjoa yllätyksellisessä hengessä. Juhlapuheen pitää jyväskyläläinen kirjailija Ville-Juhani Sutinen, joka sai arvostetun tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2022 esseeteoksestaan Vaivan arvoista: esseitä poikkeuskirjallisuudesta.

Ilmoittautuminen

Kulttuurigaalaan voi ilmoittautua sähköisellä lomakkeella 31.10.2023 mennessä. Osallistujakortin hinta on 25 euroa sisältäen iltapalamaksun. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Juhlan pukukoodina on tumma puku.

Myös median edustajat ovat tervetulleita juhlaan. Median osallistuminen ja mahdolliset haastattelutoiveet pyydetään ilmoittamaan 7.11.2023 mennessä Keski-Suomen liiton viestintään: jenni.isopahkala@keskisuomi.fi, p. 040 640 1994.

 

Lisätietoja:

Kimmo Suortamo
kulttuurin asiantuntija, Keski-Suomen liitto
040 648 8113
kimmo.suortamo[at]keskisuomi.fi

Mari Aholainen
kulttuuripäällikkö, Jyväskylän kaupunki
050 634 95
mari.aholainen[at]jyvaskyla.fi