Maakuntahallitus kokoustaa 22.9. – käsittelyssä kaksi rahoituspäätöstä 

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 18.9.2023 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu tulevana perjantaina 22.9. Käsiteltävänä ovat rahoituspäätökset hankkeista, joilla halutaan edistää keskisuomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia liikunnan ja taiteen keinoin.

Kestävyysliikuntaa ja harrastustoimintaa

Maakuntahallitus käsittelee ensi perjantaina kokouksessaan kaksi Keski-Suomen liiton rahoituspäätöstä. Keski-Suomen Liikunta ry:n hankkeen tavoitteena on kehittää maakunnan 5.–9.-luokkalaisten nuorten kestävyyskuntoa kouluttamalla opettajia ja rakentaa opintokokonaisuus kuusi viikkoa kestävälle harjoittelulle. Hankkeessa on tarkoitus osallistaa myös muita liikuntaa edistäviä toimijoita, kuten urheiluseuroja.  

Taito Keski-Suomi ry:n hankkeessa halutaan puolestaan osallistaa ja innostaa vähävaraisten lapsiperheiden lapsia Jyväskylässä, Saarijärvellä ja Joutsassa mahdollistamalla heille mielekästä, sukupuolesta riippumatonta toimintaa. Hankkeessa lapset suunnittelevat ja toteuttavat itse pelejä, joihin he valmistavat pelivälineet käsityönä. 

Talousarvio ja talous- ja toimintasuunnitelma kuntakierroksella

Maakuntahallitukselle esitellään kunnilta kokousajankohtaan mennessä saapuneet palautteet Keski-Suomen liiton talousarviosta 2024 ja talous- ja toimintasuunnitelmasta 2024–2026. Aineistot lähetettiin jäsenkuntiin 6.9.2023 ja jäsenkunnat voivat esittää huomioitaan niihin 9.10.2023 saakka.  

Kokouksessa käydään myös evästekeskustelu Keski-Suomen liiton hallintosäännön päivitystarpeesta ja päätetään jäsenmuutoksista maakunnan yhteistyöryhmään ja Hiilineutraali Keski-Suomi 2030
-seurantaryhmään. 

Tutustu kokouksen esityslistaan  

Lisätiedot:

Tahvo Anttila
maakuntahallituksen puheenjohtaja
0500 746 571
tahvoanttila[at]gmail.com 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi