Keski-Suomen kiertotalousmessuille on kysyntää 

2023 Ajankohtaista Tapahtumat Tiedotteet • 7.9.2023 | Jenni Isopahkala

Mitä mielenkiintoista muhii Keski-Suomen kiertotaloudessa? 21.9. järjestettävillä messuilla on luvassa puheenvuoroja, näytteilleasettajia ja verkostoitumista.

Keski-Suomen kiertotalousmessut kokoavat 21.9.2023 yhteen kiertotalouden osaajia, ratkaisujen kehittäjiä ja tahoja, jotka etsivät ratkaisuja käyttöönsä. Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa pidettävien messujen tavoitteena on edistää kestävän elinvoiman mahdollisuuksia Keski-Suomessa ja lisätä tietoisuutta kiertotalouden koulutuksesta ja osaamisen kehittämisestä. Messuilla tutustutaan myös kiertotalouden työkaluihin, rahoitusmahdollisuuksiin ja alan yrittäjyyden tukitoimiin. 

Hyviä käytänteitä ja asiantuntijapuheenvuoroja  

Tapahtumassa kuulla monipuolisesti kiertotalouden ajankohtaisia kuulumisia. Esimerkiksi kiertotalouden ydinteemaa jätteen ja raaka-aineen erosta avaa Fluid Intelligence Oy:n yrittäjä Mikko Oksanen. Liiketoimintajohtaja Merja Heinonen Aito Supportilta pureutuu uuteen tapaan valmistaa, omistaa ja kierrättää älylaitteita, ja vuorineuvos Reijo Karhinen puhuu kiertotalouteen siirtymisen systeemisestä muutoksesta. Kaikki puheenvuorot ja muu ohjelma on luettavissa Keski-Suomen liiton tapahtumakalenterista 

Jo yli 120 ilmoittautunutta

Messut ovat saaneet myönteisen vastaanoton: yleisöä on ilmoittautunut jo yli 120 henkilöä ja näytteilleasettajiksi on saatu kattava joukko erilaisia keskisuomalaisia kiertotalouden toimijoita:  

 • Suomen ympäristökeskus
 • Weeefiner Oy
 • Metener Oy
 • Luonnonvarakeskus
 • Aito Support Oy
 • Green Carbon Finland
 • Osakeyhtiöfi
 • Muotoilutoimisto 2Loops
 • Jamk/ Maatilojen muovit kiertoon, MuKi -hanke ja eMuovi -hanke
 • Lindström Oy
 • SwanIT Oy
 • Leader-ryhmät Viisari ja JyväsRiihi
 • Jyväskylän yliopisto (Kiertotalouden osaamiskeskittymä) ja
 • Keski-Suomen ELY-keskuksen yrityspalvelut

Näytteilleasettajien pisteet löytyvät messujen aikana päärakennuksen aulasta.  

Vielä ehtii mukaan

Kiertotalousmessuille voi ilmoittautua sähköisen lomakkeen kautta 13.9.2023 mennessä tai kunnes osallistujamäärä tulee täyteen. Tapahtuman toteuttamisesta vastaavat Keski-Suomen liiton Circwaste-hanke, Jyväskylän kaupungin Circwaste-hanke, Keski-Suomen ELY-keskus, Jyväskylän yliopisto (Kiertotalouden osaamiskeskittymä), Keski-Suomen kauppakamari ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

 

Lisätiedot:

Keski-Suomen kiertotalousmessujen tapahtumasivu

Enni Huotari
projektiasiantuntija
040 675 9945
enni.huotari[at]keskisuomi.fi 

 

Keski-Suomen kiertotalousmessujen mainos, jossa kerrotaan tapahtuma-aika 21.9.2023 ja paikka Jyväskylän yliopiston päärakennus. Mainoksessa on kuvat puhujista Merja Heinonen, Mikko Oksanen ja Reijo Karhinen.