KUTU Päivät kokoavat kulttuuri-ihmisiä Keski-Suomeen

2023 Ajankohtaista Tapahtumat Tiedotteet • 10.8.2023 | Jenni Isopahkala

KUTU – Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät & kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät on kaksipäiväinen seminaaritapahtuma, joka järjestetään 9.–10.10.2023 Jyväskylässä, messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa.

KUTU Päiville julkaistu lisää ohjelmaa – Carla Ahonius keynote-puhujaksi

KUTU Päivien ohjelmaa on täydennetty: tiistaina 10.10. syvennytään uuteen hallitusohjelmaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuorossa kerrotaan hallitusohjelman linjauksista ja miten ne käytännössä näkyvät kulttuuritoimijoiden arjessa.

Tiistaina keynote-puhujana kuullaan Suomen tunnetuimpiin managereihin kuuluvaa Carla Ahoniusta. Hän on perustanut Manage Me Oy:n ja toimii muun muassa Jare Tiihosen ja Jenni Vartiaisen managerina. Puheenvuorossaan ”Parasta maineenhallintaa on brutaali rehellisyys” Ahonius kertoo omakohtaisia tarinoita urastaan ja menestyneiden brändien rakentamisesta sekä antaa konkreettisia työkaluja ilmiöiden luomiseen, maineenhallintaan ja kohujen selättämiseen.

Maanantain 9.10. ohjelmassa on asiantuntijoiden paneelikeskustelu, jossa käsitellään kulttuuriin ja taiteeseen osallistumista. Keskustelua edeltää yliopistotutkija Riie Heikkilän keynote-puheenvuoro, jossa hän tarkastelee osallistumattomuuden syitä ja pohtii, miksi moni kokee vierautta tai jopa uhmaa kulttuuria kohtaan.

Seminaaripäivän jälkeen maanantaina päästään verkostoitumaan ja nauttimaan iltaohjelmasta legendaarisessa Tanssisali Lutakossa. Iltatilaisuudessa kuullaan kotimaisen powerpopin nousevaa tähteä, kun Kristiina-yhtyeen laulaja-lauluntekijä Kristiina Tuhkanen ja kitaristi Joni Ekman esiintyvät. Tunnelmallista rytmimusiikkia levyjen takaa tarjoilee DJ Soul Valpio.

Tapahtuman koko ohjelma on luettavissa ja seminaariliput myynnissä FCG:n koulutuskalenterissa. Mukaan voi ilmoittautua 29.9. asti.

Ilmoittautumiseen ja ohjelmaan

 

KUTU on suunnattu kaikille kulttuurin parissa työskenteleville, joiden työnkuvaan kuuluu kulttuuripalveluiden suunnittelu ja toteuttaminen. Kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivien osalta tapahtuma on suunnattu erityisesti kuntien kulttuuritoiminnasta vastaaville ja kuntien kanssa yhteistyötä tekeville. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Suomen Kuntaliitto ry, Yhteistuumin – Kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste ja Keski-Suomen liitto.

 

Lisätietoja:

Kimmo Suortamo, kulttuurin asiantuntija
p. 040 648 8113
kimmo.suortamo[at]keskisuomi.fi