Maakuntahallitus: Keski-Suomeen liikunnan ja huippu-urheilun valmennus- ja leiritystoimintaa 

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 16.6.2023 | Jenni Isopahkala

Maakuntahallitus hyväksyi rahoituspäätöksen Urheiluopisto 3.0 -toimintamallin rakentamisesta Keski-Suomeen. Kokouksessa käsiteltiin myös kaksi muuta rahoituspäätöstä. Ajankohtaiskatsauksessa kuultiin JTF-rahoituksen jatkuvan vain elinvoiman, TKI-toiminnan ja ilmastotyön hankkeiden osalta.

Verkostomainen liikunnan ja huippu-urheilun palvelumalli

Keski-Suomen maakuntahallitus hyväksyi Laukaassa 16.6. pidetyssä kokouksessaan kolme Keski-Suomen liiton rahoituspäätöstä. Myönteisen päätöksen saaneen Keski-Suomen urheiluharjoittelukeskussäätiö ry:n hankkeen tavoitteena on synnyttää Keski-Suomeen verkostomainen palvelumalli liikunnan ja erityisesti huippu-urheilun valmennus- ja leiritystoimintaan sekä tarjota alan opiskelijoille harjoittelupaikkoja haastavassa työympäristössä.  

Hanke toteuttaa Keski-Suomen maakuntastrategian mukaisesti liikunnan, oppimisen, luonnon, liikuntakulttuurin ja terveyden edistämisen teemoja sekä lisää elinkeinoelämän ja urheilutoimijoiden välistä yhteistyötä. 

–  Palvelumalli edistää osaltaan Keski-Suomen profiloitumista hyvinvoinnin ja liikunnan maakunnaksi sekä tuo maakuntaamme uutta elinvoimaa, avaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Tahvo Anttila. 

Myönteisen rahoituspäätöksen sai myös Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n seudullista JTF-rahoitushakua edistäneen hankkeen lisärahoitushakemus. Maakuntahallitus piti niin ikään voimassa Vantaan ammattiopisto Varian energiantuoton mittaamisen hankehaun kielteisen rahoituspäätöksen, sillä Keski-Suomen liitto ei voi tukea yhden yrityksen liiketoimintaa kehittävää hanketta. 

JTF-rahoitushaun viimeiset päätösesitykset käsitellään 19.6.

Ajankohtaiskatsauksessa kuultiin Keski-Suomen liiton Oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahoitushaun ensimmäisen kierroksen kuulumisia. Hankehakemuksia saapui runsaasti, minkä seurauksena Keski-Suomen liitto sulki JTF-rahoituksen haun kuntien investoinneille.  

Rahoitushaku jatkuu elinvoiman, TKI-toiminnan ja ilmastotyön hankkeiden osalta, joille jää jaettavaksi noin 2,5 miljoonaa euroa. Tarkemmat summat täsmentyvät ensi viikolla, kunhan maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö on käsitellyt päätösesitykset myös tämän teeman hankkeiden osalta 19.6. kokouksessaan 

Selin maakunnan yhteistyöryhmään ja Keski-Suomen nuorisovaltuustoon

Maakuntahallitus totesi 9.6. kokoontuneen maakuntavaltuuston päätökset ja sopii niiden täytäntöönpanosta. Kokous nimesi edustajakseen maakunnan yhteistyöryhmään ja Keski-Suomen nuorisovaltuustoon Jaakko Selinin (kok.), joka aloitti maakuntavaltuuston päätöksen mukaisesti maakuntahallituksen uutena jäsenenä. 

 

Tutustu kokouksen esityslistaan verkkosivuillamme

 

Lisätiedot: 

Tahvo Anttila
maakuntahallituksen puheenjohtaja
0500 746 571
tahvoanttila[at]gmail.com 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi