Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 9.6.2023 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen kiitoksin ja valitsi maakuntahallituksen jäsenet uudelle toimikaudelle. Kokous pidettiin Saarijärven koulu- ja kulttuurikeskuksessa.

– Viime vuosien globaalit haasteet ovat nostaneet muun muassa turvallisuuden aluekehittämisen ytimeen. Onneksi meillä on Keski-Suomessa osaamista ja sydämen sivistystä, joiden avulla voimme viedä strategiamme seuraavaan vaiheeseen toinen toistamme tukien, oikeamielisesti, uteliaasti ja rohkeasti, johdatti puhetta johtanut Janiika Vilkuna Keski-Suomen maakuntavaltuuston maakuntastrategian äärelle 9.6.2023 Saarijärvellä.

Tarkka taloussuunnittelu tuotti ylijäämäisen tuloksen

Maakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessaan Keski-Suomen liiton vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti. Päättyneen tilikauden tulos saatiin alijäämäisten vuosien jälkeen 37 190 euroa ylijäämäiseksi. Ylijäämällä katetaan noin puolet aikaisempina vuosina kertyneestä kumulatiivisesta alijäämästä.

Tarkastuslautakunnan tekemän arviointikertomukseen mukaan Keski-Suomen liitto on hoitanut tehtävänsä vastuullisesti ja saavuttanut asetetut tavoitteet pääosin hyvin: elinvoimaisuutta, saavutettavuutta ja yhtenäisyyttä edistettiin moninaisin keinoin. Tarkastuslautakunta toivoi toimintakertomuksessa otettavan jatkossa selkeämmin kantaa tavoitteiden toteutumiseen.

Maakuntavaltuustolle esiteltiin Keski-Suomen liiton talouskatsaus myös kuluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen osalta. Sen mukaan taloustilanne näyttää tasapainoiselta. Toimintakate on tällä hetkellä vahva ja viime vuoteen verrattuna ollaan hieman edellä toimintatuotoissa ja myös kulut ovat edellisen vuoden vuosineljännestä pienemmät.

Maakuntahallituksen kokoonpanoon muutoksia

Maakuntavaltuusto valitsi kokouksessaan maakuntahallituksen jäsenet henkilökohtaisine varajäsenineen ja puheenjohtajat elokuussa 2023 alkavalle uudelle toimikaudelle. Varsinaisista jäsenistä Caius Forsbergin (kok.) tilalle valittiin Jaakko Selin (kok.) ja varajäsenistä Vesa Rahusen (ps.) tilalle Topi Saarelainen (ps.). Muut maakuntahallituksen jäsenet ja varajäsenet jatkavat myös tulevalla toimikaudella.

Maakuntahallituksen puheenjohtajana jatkaa Tahvo Anttila (kesk.) ja varapuheenjohtajina Jyrki Niittymaa (ps.) ja Leena Lyytinen (vihr.).

Yhteistyön Keski-Suomi

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Tahvo Anttila ja maakuntajohtaja Pekka Hokkanen korostivat omissa puheenvuoroissaan yhteistyön tärkeyttä.

– Keski-Suomi on yhteistyön ja yhdessä tekemisen maakunta, mitä kuvaa muun muassa se, että maakunnassamme tehtiin ensimmäisenä sopimus maakunnan liiton ja hyvinvointialueen välillä, totesi Anttila.

Hän korosti myös vastikään tehdyn elinvoimalupauksen merkitystä maakunnan elinvoimalle ja edunvalvonnalle.

Hokkanen antoi puolestaan kiitosta Keski-Suomen liiton henkilöstölle ja luottamushenkilöille sitoutuneesta työpanoksesta:

– Työntekijämme kokevat työnsä merkitykselliseksi ja sairauspoissaoloja on keskivertoa vähemmän. Myös rekrytoinneissa meidät nähdään houkuttelevana työnantajana. Tuloksellinen vuosi ei olisi ollut mahdollista myöskään ilman sujuvaa yhteistyötä luottamushenkilöiden kanssa, Hokkanen kiittelee.

Uusi aloite kulttuurin huomioimisesta

Maakuntavaltuustolle annettiin vastaus aloitteeseen Ponnistetaan Päijänne biosfäärialue maaliin saakka. Aloite katsottiin vastauksen myötä loppuunkäsitellyksi. Uutena aloitteena vasemmiston valtuustoryhmä nosti kulttuurin vahvemman nostamisen elinvoimaisen maakunnan kehittämistyöhön.

Seuraava maakuntavaltuuston kokous pidetään 8.12.2023.

 

Tutustu kokouksen esityslistaan Keski-Suomen liiton verkkosivuilla Katso kokoustallenne Keski-Suomen liiton YouTube-kanavalla

 

Keski-Suomen maakuntavaltuuston kokous Saarijärven koulu- ja kulttuurikeskuksessa
Keski-Suomen maakuntavaltuuston kokouksen alussa kunnioitettiin edesmenneiden, maakunnan luottamustehtävissä ahkeroineiden Kalevi Olinin ja Esa Järvisen muistoa hiljaisella hetkellä.

 

Lisätiedot:

Janiika Vilkuna
maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja
+324 91 332 480
janiika.vilkuna[at]ep.europa.eu

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi