Maakuntavaltuusto kokoontuu 9.6. – kokousta voi seurata striimin välityksellä 

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 5.6.2023 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntavaltuusto kokoontuu puolivuosittaiseen kokoukseensa perjantaina 9.6.2023 kello 10.00. Esityslistalla on muun muassa Keski-Suomen liiton vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen käsitteleminen. Kokous pidetään Saarijärven koulu- ja kulttuurikeskuksessa, ja se striimataan yleisölle Keski-Suomen liiton Youtube-kanavan kautta. 

Tilikauden tulos on ylijäämäinen

Tarkastuslautakunta esittää maakuntavaltuustolle arviointikertomukseen 2022, jonka jälkeen kuullaan Keski-Suomen liiton vuoden 2022 tilinpäätös ja toimintakertomus. Kokouksessa hyväksyttäväksi ehdotettava, vuoden 2022 tilikauden tulos saatiin 37 190 euroa ylijäämäiseksi edellisen alijäämäisen vuoden jälkeen. 

Maakuntahallituksen jäsenvalinta

Maakuntavaltuusto valitsee maakuntahallituksen jäsenet kahden vuoden välein. Maakuntahallitus vastaa Keski-Suomen liiton ja koko Keski-Suomen edunvalvonnasta, Keski-Suomen liiton hallinnosta ja taloudesta sekä maakuntavaltuuston asettamien tavoitteiden saavuttamisesta. Nykyisen maakuntahallituksen kaksivuotisen toimikauden tullessa pian päätökseen, maakuntavaltuuston on nyt aika valita jäsenet henkilökohtaisine varajäsenineen ja puheenjohtajat vuonna 2023 alkavalle toimikaudelle.  

Talouskatsaus ja aluekehittäminen

Kokouksessa todetaan maakuntavaltuutettujen mahdolliset uudet valtuustoaloitteet ja annetaan vastaus aiemmin tehtyyn aloitteeseen. Maakuntavaltuustolle esitellään myös Keski-Suomen liiton talouskatsaus ensimmäisen vuosineljänneksen osalta ja kuullaan ajankohtaiset terveiset Keski-Suomen maakuntakaavan 2040 tilanteesta ja aluekehitysrahoituksesta.  


Tutustu koko esityslistaan verkkosivullamme

Seuraa kokousta striimin välityksellä

 

Lisätiedot: 

Janiika Vilkuna
maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja
+324 91 332 480
janiika.vilkuna[at]ep.europa.eu 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi