Maakuntahallitus kokoustaa 21.4. – tutustu esityslistaan 

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 17.4.2023 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu tulevana perjantaina 21.4. Päätettävänä on muun muassa puolen miljoonan euron rahoituspotin kokoaminen hyvän voinnin edistämiseen.

Hyvän voinnin edistämiselle on kysyntää

Maakuntahallitus päätti viime syksynä miljoonan euron rahoituksesta keskisuomalaisten hyvän voinnin ja turvallisuuden edistämiseen. Rahoituksen teema ja kohdentaminen järjestökenttään sai paljon kiitosta, ja tukea haettiin vilkkaasti: kahdella hakujaksolla yhteensä 3 199 000 euroa. Hakijoiden toiveena onkin ollut vastaavan hankehaun toteuttaminen myös tänä vuonna.  

Nyt päätettävänä olevan rahoituksen ehdotetaan koostuvan viime vuodelta käyttämättä olevasta kansallisesta rahoituksesta 179 000 euroa ja Keski-Suomen kehittämisrahaston 321 000 euron osuudesta. Rahoituslähteiden luonteen mukaisesti tuettavat kehittämishankkeet olisivat kokeilevia ja toimintaympäristön muutokset tunnistavia. Koska valtuus on merkittävästi edellistä vuotta pienempi, haun painopistettä ehdotetaan rajattavan aiempaa tarkemmin. 

Aikajana kertoo aluetalouden tilanteesta

Kokouksessa esitellään maakunnan aluetalouden tilaa kuvaava tuore Keski-Suomen Aikajana, jossa kuvataan ja analysoidaan Keski-Suomen maakunnan ja seutujen elinkeinoelämän kehitystä tuoreilla ja havainnollisilla indikaattoreilla. Esittelyasioina ovat myös Keski-Suomen liiton hallitusohjelmavaikuttamisen suunnitelmat uuden ohjelmakauden käynnistyessä ja Keski-Suomen liiton talouskatsaus. Lisäksi kokouksessa päätetään yhteistyöstä tulevan kesän MM-ralleissa.  

Tutustu koko esityslistaan verkkosivuillamme. 


Lisätiedot: 

Tahvo Anttila
maakuntahallituksen puheenjohtaja
0500 746 571
tahvoanttila[at]gmail.com 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi