Sydämellä kokoaa Keski-Suomen päättäjät yhteen Keski-Suomen päivänä 18.4.2023 

2023 Ajankohtaista Tapahtumat • 16.3.2023 | Jenni Isopahkala

Keski-Suomen tulevaisuus on käsissämme ja sydämissämme. Järjestämme Keski-Suomen päättäjien yhteistyötapaamisen, Sydämellä-tapahtuman, Keski-Suomen päivänä 18.4. Kutsumme mukaan Keski-Suomen kunnanvaltuutetut ja hallitusten jäsenet, Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuutetut ja aluehallituksen jäsenet, maakuntavaltuutetut ja maakuntahallituksen jäsenet sekä kuntien, hyvinvointialueen ja Keski-Suomen liiton ylimmän johdon. 

On ilo kutsua koko Keski-Suomen päättäjät pohtimaan niitä tekijöitä, joiden avulla maakuntamme menestystä vahvistetaan. Keski-Suomella on paljon tarjottavaa Suomen uudessa kasvussa, ja myös tarpeistamme on huolehdittava laajassa yhteistyössä. Sydämellä tarjoaa erinomaisen kasvualustan yhteisten tavoitteidemme toteuttamiselle, toteaa maakuntajohtaja Pekka Hokkanen Keski-Suomen liitosta.  

Keski-Suomen päivänä on sopiva hetki katsoa tulevaisuuteen. Huhtikuussa eduskuntavaalien tulosten ollessa jo selvillä, on hyvä mahdollisuus luoda koko maakunnan tasolla yhteistä tahtotilaa, kannustaa Hankasalmen kuntajohtaja Matti Mäkinen, joka toimii Keski-Suomen kuntakokouksen puheenjohtajana.

Kumppanuutta rakentamassa

Hyvinvointialueen muodostamisen myötä tällä verkostolla kokoonnutaan yhteen nyt ensimmäistä kertaa. Siksi Sydämellä-tilaisuus onkin varsin ainutlaatuinen.

Haluamme osaltamme kehittää monipuolista ja vaikuttavaa yhteistyötä ja rakentaa kumppanuutta keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisessä, sanoo hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet.

Tapahtumatiedot

Sydämellä-tapahtuma on Keski-Suomen päivänä 18.4.2023 klo 9.30–15.30. Tapahtumapaikkana toimii Peurunka Areena kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa osoitteessa Peurungantie 85, Laukaa. Kannustamme osallistujia sopimaan yhteiskyytejä!

Ohjelma 

8.30  Kahvitarjoilu 

9.30  “Kukkivat kummut ja mansikkamaat” – Hyvää Keski-Suomen päivää 

9.45   Miltä Keski-Suomi näyttää eriytyvän alue- ja väestökehityksen Suomessa?

 • johtava asiantuntija Timo Aro, MDI

10.30  Talouden, työllisyyden ja tuottavuuden kasvua – mistä ja miten?

 • alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, työ- ja elinkeinoministeriö

11.15  Millä eväillä Suomi pärjää jatkuvien kriisien maailmassa?

 • pääjohtaja Olli Rehn, Suomen Pankki

12.00  Ruokailu ja verkostoitumista 

13.30  Sydämellä Keski-Suomi

 • Hyvinvointi, terveys ja turvallisuus
  hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet, Keski-Suomen hyvinvointialue
 • Hyvinvoinnin edistäminen
  kuntajohtaja Matti Mäkinen, Hankasalmen kunta
 • Kokonaisturvallisuus ja varautuminen
  maakuntajohtaja Pekka Hokkanen, Keski-Suomen liitto

14.30  Hyvän voinnin virittämö

 • Keski-Suomen kärkipoliitikot etsivät paneelissa ratkaisuja päivänpolttaviin kysymyksiin

15.30  Päätöskahvit

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen 3.4.2023 mennessä oheisella verkkolomakkeella 

Myös median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Pyydämme ilmoittamaan osallistumisenne ja mahdolliset haastattelutoiveenne 13.4.2023 mennessä Keski-Suomen liiton viestintään: jenni.isopahkala@keskisuomi.fi, p. 040 640 1994.

Lämpimästi tervetuloa! 

 

Lisätietoja: 

 • Pekka Hokkanen, maakuntajohtaja, Keski-Suomen liitto, p. 040 595 0016, pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 
 • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 400 0073, jan.tollet[at]hyvaks.fi 

Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestämä Sydämellä-tapahtuma perustuu kuntien, hyvinvointialueen ja maakunnan liiton yhteistyösopimukseen ja se järjestetään jatkossa kerran valtuustokausittain. Keski-Suomen päivää puolestaan on juhlittu huhtikuun 18. päivä aina vuodesta 1984 lähtien.