Hanna Kunttu valittiin Keski-Suomen liiton suunnittelujohtajaksi

2023 Ajankohtaista Tiedotteet • 24.2.2023 |

Filosofian maisteri Hanna Kunttu valittiin yksimielisesti Keski-Suomen liiton uudeksi suunnittelujohtajaksi. Hän on hoitanut suunnittelujohtajan viransijaisuutta keväästä 2022 lähtien.  Kunttu on valmistunut Joensuun yliopistosta filosofian maisteriksi, jossa hän opiskeli mm. maantiedettä ja ympäristönsuojelua. Työn ohessa hän on suorittanut Aalto-yliopiston yhdyskuntasuunnittelun ja kaupunkitutkimuksen asiantuntijaohjelman.

Hän on viihtynyt erinomaisesti Keski-Suomen liitossa, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien erilaisissa alueidenkäytön suunnitteluun liittyvissä tehtävissä.

– Erityisesti työssäni pidän työskentelystä monipuolisissa verkostoissa ja arvostan työkavereideni rautaista asiantuntemusta ja osaamista. Alueidenkäytön suunnitteluun liittyvät tehtävät ovat monipuolisia, mielenkiintoisia ja ajan hermolla. Maakuntakaava konkreettisena työkaluna tukee ja edistää aluekehittämisen Sen kautta on mahdollista ottaa huomioon maakunnan kehittämistarpeita ja tuoda esiin myös mahdollisuuksia pitkälle tulevaisuuteen, suunnittelujohtaja Hanna Kunttu kommentoi.

 Uudella suunnittelujohtajalla on työpöydällä juuri nyt vireillä olevaan maakuntakaavaan liittyvät tehtävät ja sen valmisteluun liittyvä aktiivinen vuoropuhelu eri sidosryhmien kanssa. Lisäksi Kuntun arkea täyttää liikennejärjestelmätyön koordinointiin, liikenneverkon tulevaisuuden tarpeiden huomioimiseen sekä saavutettavuuden edunvalvontaan liittyvät asiat.

– Uuden maakuntakaavan valmistelu ja sen eteenpäin kuljettaminen aikataulussaan on iso kokonaisuus tänä vuonna. Myös saavutettavuuden ja Keski-Suomelle tärkeiden liikennehankkeiden edistäminen vaatii jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa, Hanna Kunttu summaa tulevaa tehtäväkenttäänsä.