Maakunnan yhteistyöryhmässä esillä yritysrahoitusstrategia ja maaseudun paikallinen kehittäminen

2023 Ajankohtaista • 13.2.2023 | Jenni Isopahkala

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) kokoustaa 17.2.2023 Saarijärven Biotalouskampuksella. Kokouksessa esitellään muun muassa Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategia 2023 sekä kuullaan Biotalouskampuksen toiminnasta ja Keski-Suomen Leader-ryhmien tavoitteista ja toiminnasta.

Keski-Suomessa on poikkeuksellisen paljon rahoitusta yrityshankkeisiin, yhteensä 15 miljoonaa euroa. ELY-keskus voi myöntää tukea kehittämistoimenpiteisiin, investointeihin ja avainhenkilöiden palkkaukseen.

Keski-Suomen kaikki neljä Leader-ryhmää jatkavat toimintaansa myös kaudella 2023–2027. Leader-toimintaryhmät myöntävät rahoitusta yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeille paikallista osaamista hyödyntäen. Maa- ja metsätalousministeriön tuki toimintaryhmille on yhteensä 15,6 miljoonaa euroa eli reilut 3 miljoonaa euroa vuodessa.

Maakunnan yhteistyöryhmä keskustelee kokouksessaan myös kevään aikana käynnistyvän Oikeudenmukaisen siirtymän rahoituksen (JTF) kohdentamisesta. Rahoituksen painopisteenä on aluetalouden uusiutuminen ja monipuolistuminen, ja sen kohdentamista ohjaa Keski-Suomen alueellinen suunnitelma.

Kokouksen esityslista on luettavissa Keski-Suomen liiton verkkosivulla

 

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on lakisääteinen toimielin, joka linjaa maakunnan kehittämistä ja EU-tukien jakoa alueellaan. Maakunnan yhteistyöryhmässä ovat edustettuina maakunnan poliitikot, ohjelmia rahoittava ELY-keskus sekä sidosryhmiä; työmarkkina- ja elinkeinojärjestöjä, yrityksiä, järjestöjä ja muita alueen kehityksen kannalta keskeisiä tahoja. Keski-Suomessa yhteistyöryhmään kuuluu puheenjohtajan lisäksi 24 varsinaista jäsentä. 

Lisätietoja: 

Mikko Tiirola
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja
mikko.tiirola[at]mtk.fi

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 00
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
0405950014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

Hannu Koponen (MYR:n sihteeri)
kehittämispäällikkö
040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi