Maakunnan yhteistyöryhmä keskustelee 9.12. JTF-rahoituksesta ja päättyneen EU-ohjelmakauden tuloksista 

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 1.12.2022 | Jenni Isopahkala

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) kokoustaa vuoden viimeisen kerran 9.12.2022. Kokouksessa kuullaan muun muassa yhteenveto päättyneen EU-rahoituksen ohjelmakauden 2014–2021 vaikuttavuudesta Keski-Suomessa ja keskustellaan oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahaston ajankohtaisista asioista. JTF-rahaston käynnistyminen on viivästynyt merkittävästi muun muassa EURA-tietojärjestelmän puutteiden vuoksi.

MYR:n tehtävänä on laatia ehdotus hallintoviranomaiselle Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta rahoitettavien hankkeiden tarkentaviksi alueellisiksi valintaperusteiksi. Maakunnan yhteistyöryhmä päättää kokouksessaan alueellisista valintaperusteista Keski-Suomen liiton oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) -hankehauissa ja Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR+-hauissa. 

Kokouksen esityslista on luettavissa Keski-Suomen liiton verkkosivulla. 

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on lakisääteinen toimielin, joka linjaa maakunnan kehittämistä ja EU-tukien jakoa alueellaan. Maakunnan yhteistyöryhmässä ovat edustettuina maakunnan poliitikot, ohjelmia rahoittava ELY-keskus sekä sidosryhmiä; työmarkkina- ja elinkeinojärjestöjä, yrityksiä, järjestöjä ja muita alueen kehityksen kannalta keskeisiä tahoja. Keski-Suomessa yhteistyöryhmään kuuluu puheenjohtajan lisäksi 24 varsinaista jäsentä. 


Lisätietoja:

Mikko Tiirola
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja
mikko.tiirola[at]mtk.fi 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 00
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
0405950014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi 

Hannu Koponen (MYR:n sihteeri)
kehittämispäällikkö
040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi