Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan sihteeristön kokoustiedote

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 30.11.2022 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan (KSTURVA) sihteeristö kokoontui tänään Laukaan seurakuntatalolla. Kokouksessa käytiin itäisen seutukunnan (Hankasalmi, Konnevesi, Laukaa ja Äänekoski) turvallisuus- ja valmiuskatsaus sekä varautumisen tilannekuva. Alueellisen riskiarvion lopputulokset esitetään maaliskuussa.

Kokouksessa saatiin ajankohtaiskatsaus itäisen Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiusasioissa ja esiteltiin Keski-Suomen maakunnallinen turvallisuussuunnitelma 2021–2023. Kokouksissa käytiin keskustelua sähkökatkoksiin, vesikriiseihin, pakolaistilanteeseen ja tulevan hyvinvointialueen muutokseen liittyen.

Koronaviruspandemian aikana KSTURVA–rakennetta on hyödynnetty kriisiin liittyvän tiedon ja tilannekuvan välittymisessä. Kokouksissa käsitellään myös Ukrainan tilannetta ja mahdollisia pakolaiskysymyksiä. Laajennetun kokoonpanon kokouksiin on kutsuttu osallistujia laajemmin Keski-Suomen kunnista. Vuonna 2018 perustetussa maakunnan yhteisessä varautumiseen ja tiedonjakamiseen liittyvässä foorumissa jaetaan yhteistä tilannekuvaa.

KSTURVA toimii maakunnan ylimmän johdon suunnittelu- ja tiedonvaihtofoorumina turvallisuus- ja valmiusasioissa. Toimikunta jakaa viranomaisten kesken yhteistä tilannekuvaa sekä määrittää Keski-Suomen maakunnan valmiussuunnittelun painopisteet, resurssit ja yhteiset tavoitteet. Toiminta perustuu ylimmän johdon keskinäiseen sopimiseen ja päätäntävaltaa KSTURVA:lla ei ole.

Linkki Keski-Suomen turvallisuussuunnitelmaan

Lisätietoa:

Jarkko Jäntti
turvallisuuspäällikkö
jarkko.jantti(a)ksshp.fi
050 534 1167

Pasi Vilhunen
valmiuspäällikkö
p. 0400 547 101
pasi.vilhunen(at)jyvaskyla.fi