Ennakko: maakuntahallituksen kokous 18.11.

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 15.11.2022 | anttisiukola

Maakuntahallitus kokoontuu perjantaina 18.11. Joutsassa.  Maakuntahallitus tapaa Joutsan kunnan edustajia ja tutustuu Profin Sydänpuu ikkunat ja ovet Oy:hyn, joka on erikoistunut vanhojen arvorakennusten ovien ja ikkunoiden uudistamiseen. Materiaalina yritys käyttää kotimaista vanhaa puuta. Profin Sydänpuu ikkunat ja ovet Oy on ollut vuodesta 2018 lähtien osa Inwido AB:ta, joka on Euroopan suurin ikkuna- ja ovivalmistaja. Inwido koostuu 30 yrityksestä ja se työllistää 4 600 työntekijää 11 eri maassa.

Maakuntahallituksella on päätettävänä 158 000 euron tuki turvaamaan Keski-Suomen liiton rahoittajatehtävien hoitamista. Liitolla on ensi vuonna käytettävissä 27,5 miljoonaa euroa maakunnan kehittämiseen. Rahoituksesta JTF-rahaston osuus on 17,6 miljoonaa euroa. Rahaston toimeenpanon aikataulu on tiukka; pääosan JTF-hankkeista on valmistuttava viimeistään kesään 2026 mennessä.

Maakuntahallitus saa katsauksen ja käy evästyskeskustelun Keski-Suomen maakuntakaavaan tehdystä tuulivoiman sosiaalisen hyväksyttävyyden selvitystyöstä. Työn toteutti Akordi Oy yhteistyössä liiton alueiden käytön asiantuntijoiden kanssa.

Lisäksi maakuntahallitus saa esittelyn Keski-Suomen turvallisuus- ja viranomaisverkoston KSTURVA:n toiminnasta sekä käy evästekeskustelun Keski-Suomen liiton sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämisestä.

Katso kaikki maakuntahallituksen kokouksen aiheet  esityslistalta    

Lisätietoja   

Tahvo Anttila
maakuntahallituksen puheenjohtaja
0500 746 571
tahvoanttila[at]gmail.com

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi