Ennakko: Maakuntahallituksen kokous 28.10. 

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 26.10.2022 |

Maakuntahallitus päättää esityksestään maakuntavaltuustolle Keski-Suomen liiton vuoden 2023 talousarvioksi ja vuosien 2023–2025 talous- ja toimintasuunnitelmaksi. Taloussuunnitelma 2023–2025 on laadittu siten, että liiton taseessa oleva alijäämä saadaan katettua. Talousarvio vuodelle 2023 osoittaa 25 000 euroa ylijäämää. Talous- ja toimintasuunnitelmassa on huomioitu Keski-Suomen kuntien antama palaute liiton toiminnasta ja taloudesta.

Maakuntahallitus käynnistää suunnittelujohtajan rekrytoinnin. Suunnittelujohtaja Markus Erkkilä on virkavapaansa päätteeksi jättänyt irtisanomisilmoituksensa. Maakuntahallitus päättää viran tehtäväsisällöistä, hakukriteereistä ja haastatteluryhmästä.

Maakuntahallitus päättää osaltaan Keski-Suomen kuntien, hyvinvointialueen ja maakunnan liiton yhteistyön puitesopimuksesta. Sosiaali- ja terveyspalvelut ja pelastuspalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023. Samalla on tärkeää luoda toimivat yhteistyörakenteet sujuvan maakunnallisen yhteistyön jatkamiseksi.

Maakuntahallitus antaa evästyksensä Suomen kansallisen metsästrategian lausuntoa varten. Lausuntoluonnoksessa Keski-Suomen liitto korostaa kokonaiskestävyyden huomioista metsästrategiassa. Kokonaiskestävyys on myös Keski-Suomen strategian keskeinen periaate.

Maakuntahallituksen käsiteltävänä on myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian 60 000 euron rahoitushakemus. Gradia tarjoaa joustavia koulutusmahdollisuuksia avuksi pienten kuntien sote-alan osaajapulaan.

Länsi-Suomen liittojen maakuntahallitusten yhteinen opintomatka järjestetään Brysseliin 31.1.-1.2.2023. Matkan tarkoituksena on perehtyä EU:n koheesiopolitiikan, vihreän ja digitaalisen siirtymän sekä TKI-toiminnan teemoihin. Lisäksi saadaan ajankohtaista tietoa maailmantilanteesta Euroopan komission, Suomen pysyvän edustuston ja NATO-edustuston tapaamisissa. Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto (WFEO) ja Pirkanmaan EU-toimisto järjestävät vierailun ohjelman.

Lisäksi kokouksessa saadaan katsaukset maakuntakaavasta, Keski-Suomen väestöennusteesta ja elinkeinoelämän kehityksestä sekä Keski-Suomen liiton talouskatsaus 01–09/2022.

Katso kaikki maakuntahallituksen kokouksen aiheet esityslistalta 

Lisätietoja   

Tahvo Anttila
maakuntahallituksen puheenjohtaja
0500 746 571
tahvoanttila[at]gmail.com

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi