Ympäristövastuullisuuskumppanuus on sitoumus uusiin toimintatapoihin

Ajankohtaista Tiedotteet • 8.10.2022 | Enni Huotari

Keski-Suomen yritysten ympäristövastuullisuusverkosto YmpyräKS on lanseerannut Ympäristövastuullisuuskumppanuuden. Ympäristövastuulliskumppanuus on matalan kynnyksen maksuton sitoumus, jolla yritys, kunta, järjestö tai muu organisaatio voi osoittaa kehittävänsä ympäristövastuullisempia toimintatapoja. Ympäristövastuullisen toiminnan rakentaminen on jatkuva parantamisen prosessi, jonka tueksi Ympäristövastuullisuuskumppanuus on toteutettu.

Ympäristövastuullisuuskumppanuuden hyödyt

Ympäristövastuullisuudella tarkoitetaan pyrkimystä toimia ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla oman pätevyyden ja toimintaympäristön tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Ympäristövastuullisuuskumppanuus tarjoaa helpon tavan päästä alkuun systemaattisessa ympäristövastuullisuustyössä​​ ja viestiä vastuullisuusteoista. Ympäristövastuullisuuskumppanuuteen sitoutuvat organisaatiot saavat esittelyn YmpyräKS-verkoston nettisivulle, Ympäristövastuullisuuskumppanuus-logon käyttöönsä​ ja vertaistukea muilta sitoutuneilta organisaatioilta.

Ympäristövastuullisuuskumppanuuteen sitoutuneiden yritysten verkosto toimii avoimen YmpyräKS-verkoston alla.

Miten mukaan?

Organisaatio sitoutuu mukaan Ympäristövastuullisuuskumppanuuteen asettamalla tavoitteita, joilla organisaatio edistää ympäristövastuullista toimintaa. Ehdotuksia tavoitteista on kirjattu sitoutumislomakkeelle, mutta tavoitteet voi myös määritellä itse yrityksen tarpeiden ja toiminnan mukaan. Linkki sitoutumislomakkeelle: Ympäristövastuullisuuskumppanuuden sitoumuslomake. Tavoitteita voi myös pohtia yhdessä YmpyräKS-verkoston edustajan kanssa käytävässä alkukartoituskeskustelussa​.

Sitoutuneet tahot, eli Ympäristövastuullisuuskumppanit, edistävät itse määrittämiään tavoitteita ja raportoivat edistymisestä kerran vuodessa yksinkertaisella lomakkeella.​

Artikkeli on julkaistu alunperin YmpyräKS-verkoston nettisivulla https://ympyraks.keskisuomi.fi/ympyraks-verkoston-ymparistovastuullisuuskumppanuus/. YmpyräKS-verkostoa pyörittävät Keski-Suomen liitto, Business Jyväskylä, Business Äänekoski, Yrityskiihdyttämö BioPaavo, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen yrittäjät ja Viitasaaren kaupunki.


Lisätietoa:

Enni Huotari, projektiasiantuntija
enni.huotari@keskisuomi.fi, 0406759945