Ennakko: Maakuntahallituksen kokous 19.8.

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 17.8.2022 | anttisiukola

Maakuntahallitus päättää perjantain 19.8. kokouksessa maakunnan kehittämisen kannalta tärkeät hallitusohjelmavaikuttamisen tavoitteet. Hallitusohjelmavaikuttamisen dokumenttiin tulee tärkeimmät edunvalvonnalliset tavoitteet ja kärkihankkeet, jotka ovat niin luonteeltaan kuin mittaluokaltaan hallitusohjelmatasoisia. Keski-Suomen tavoitteet sovitetaan nelivuotiseen hallituskauteen.

Keski-Suomen aluekehittämiseen on ensi talven aikana tulossa oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) rahoitusta yhteensä 35,3 miljoonaa euroa. Rahoitusvaltuus on poikkeuksellisen suuri. Maakuntahallitus käy evästyskeskustelun rahoitustilanteen vaatimista toimenpiteistä. Rahoituksen kohdentamisesta päättää maakunnan yhteistyöryhmä syyskuussa.

Maakuntahallituksen päätettävänä on 215 000 euron rahoitushakemukset. Keski-Suomen Martat ry ja Niilo Mäki Instituutti hakivat kesäkuussa päättyneessä hyvinvoinnin ja turvallisuuden rahoitushaussa tukea kehittämishankkeilleen.

Maakuntahallitus käsittelee lausunnon Keski-Suomen liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmasta vuosille 2023–2026. Lausuntoa pyytää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Lisäksi kokouksessa kuullaan katsaukset maakuntakaavasta, kehittämisrahoituksesta ja EU-ohjelmakauden 2021–2027 hallinto- ja valvontajärjestelmästä.

Katso kaikki maakuntahallituksen kokouksen aiheet esityslistalta     

 Lisätietoja      

Tahvo Anttila 
maakuntahallituksen puheenjohtaja 
0500 746 571 
tahvoanttila[at]gmail.com   

Pekka Hokkanen 
maakuntajohtaja 
040 595 0016 
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi   

Hanna Reini 
hallintopäällikkö 
040 596 5993 
hanna.reini[at]keskisuomi.fi