Ennakko: Maakuntahallituksen kokous 17.6.

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 13.6.2022 |

Maakuntahallitus kokoontuu perjantaina 17.6. Karstulassa.  

Maakuntahallitus saa katsauksen ja käy evästyskeskustelun Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartan luonnoksesta. Tiekartan luonnos tulee kommentoitavaksi 21.6-4.9.2022 väliseksi ajaksi lausuntopalvelu.fi -palvelussa. Luonnokseen toivotaan keskisuomalaisilta mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia.  

Maakuntahallitus kuulee Natura-arvioinnin tarveharkinnan tuloksista, joita hyödynnetään tulevassa maakuntakaavassa. Aluekohtainen Natura-tarkastelu tehtiin valmisteluvaiheen kaavaversiosta. Valmisteluvaiheen jälkeen mahdollisesti tehtävät muutokset tullaan ottamaan huomioon ja lisätään kunkin Natura-alueen loppuun ennen ehdotusvaihetta. Euroopan unioni pyrkii pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden kadon alueellaan. Yksi tärkeimmistä keinoista päästä tavoitteeseen on Natura 2000 -verkosto.  

Kokouksessa käydään evästyskeskustelu Keski-Suomen liiton vaikuttamisen tavoitteista seuraavaan hallitusohjelmaan. Keski-Suomen tulevaisuuden kehityksen kannalta tärkeimpiä vaikuttamisen kärkiä ja asioita viedään eteenpäin niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. 

Lisäksi maakuntahallitus käy keskustelun työ- ja elinkeinoministeriön esityksestä julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämisen lainsäädännöstä. Lakiesityksen perusteella kunnat vastaisivat työvoimapalveluista ja niihin liittyvistä tehtävistä vuodesta 2024 alkaen.  

Maakuntahallitus pitää perjantaina myös kokouksen Karstulan kunnan kanssa ja tutustuu Keski-Suomen vuoden yrittäjä 2021-palkinnon saaneen konepaja OnSteel OY:n toimintaan.

Katso kaikki maakuntahallituksen kokouksen aiheet esityslistalta     

Lisätietoja      

Jyrki Niittymaa
maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtaja
040 705 1636
jyrki.niittymaa[at]jamsa.fi 

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi   

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi