Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan sihteeristön kokoustiedote

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 17.5.2022 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan (KSTURVA) sihteeristö kokoontui tänään Viitasaaren kaupungintalon valtuustosalissa. Kokouksessa käytiin pohjoisen seutukunnan (Viitasaari, Saarijärvi, Pihtipudas, Kinnula, Kannonkoski, Kivijärvi, Kyyjärvi ja Uurainen) turvallisuus- ja valmiuskatsaus.

Kokouksessa saatiin ajankohtaiskatsaus pohjoisen Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiusasioissa. Kokouksessa käytiin läpi viranomaisten arvioita indikaattoreiden kehityssuunnista mm. paloturvallisuuteen, rikollisuuteen ja tapaturmiin liittyen. Suomen Punainen Risti (SPR) antoi kokouksessa maahantulon tilannekuvan Keski-Suomen osalta.

Koronaviruspandemian aikana KSTURVA–rakennetta on hyödynnetty kriisiin liittyvän tiedon ja tilannekuvan välittymisessä. Kokouksissa käsitellään myös Ukrainan tilannetta ja mahdollisia pakolaiskysymyksiä. Laajennetun kokoonpanon kokouksiin on kutsuttu osallistujia laajemmin Keski-Suomen kunnista. Vuonna 2018 perustetussa maakunnan yhteisessä varautumiseen ja tiedonjakamiseen liittyvässä foorumissa jaetaan yhteistä tilannekuvaa.

KSTURVA toimii maakunnan ylimmän johdon suunnittelu- ja tiedonvaihtofoorumina turvallisuus- ja valmiusasioissa. Toimikunta jakaa viranomaisten kesken yhteistä tilannekuvaa sekä määrittää Keski-Suomen maakunnan valmiussuunnittelun painopisteet, resurssit ja yhteiset tavoitteet. Toiminta perustuu ylimmän johdon keskinäiseen sopimiseen ja päätäntävaltaa KSTURVA:lla ei ole.

Lisätietoa:

Jarkko Jäntti
turvallisuuspäällikkö
jarkko.jantti(a)ksshp.fi
050 534 1167

Pasi Vilhunen
valmiuspäällikkö
p. 0400 547 101
pasi.vilhunen(at)jyvaskyla.fi