Iloja & innovaatioita – EU-hankejulkaisu summaa päättynyttä ohjelmakautta

2022 Ajankohtaista • 23.4.2022 | Jenni Isopahkala

Tänään ilmestyneessä EU-hankejulkaisussa avataan rahoituskauden 2014–2020 tuloksia tarinoiden kautta.

Oletko huomannut uutisia EU-rahoituksella syntyneistä kansainvälisesti arvostetuista innovaatioista, joiden kautta Keski-Suomea on nostettu maailmankartalle? Entä tiesitkö, että EU-tuella parannetaan laaja-alaisesti maakuntamme työllisyyttä ja vetovoimaa myös yllättävien ja haastavien aikojen keskellä? Tai löysitkö ehkä sinipohjaisen tähtilipun kuvan lähimaastosi uudesta tai uusitusta liikunta- tai luontokohteesta, joka palvelee maksutta paikallisia ja houkuttelee alueelle myös matkailijoita?

Edellä kuvatut asiat ovat esimerkkejä siitä, että Keski-Suomea kehitetään monipuolisesti Euroopan unionin rahastojen avulla. 23.4.2022 ilmestyneessä julkaisussa avataan ohjelmakauden 2014–2020 tuloksia tuomalla esiin muutamissa hankkeissa syntyneitä tarinoita. Keski-Suomen liiton ohella hankerahoitusta jaetaan maakunnassamme Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Keski-Suomen Leader-ryhmien kautta. Hankkeiden kautta on kehitetty elinkeinoelämää, vastattu alueen asukkaiden sosiaalisiin tarpeisiin ja parannettu monipuolisesti myös maaseudun elinoloja. Julkaisussa esiin tuotujen tarinoiden lisäksi ohjelmakauden aikana syntyi satoja muitakin hanketarinoita.

Julkaisun sähköinen näköisversio (pdf) löytyy päättyneen ohjelmakauden verkkosivulta:

EU Keski-Suomessa 2014–2022: Iloja & innovaatioita