Keski-Suomen paras luontokohde -valokuvakilpailu on ratkennut

Ajankohtaista Tiedotteet • 18.4.2022 |

Keski-Suomen paras luontokohde -valokuvakilpailu herätti paljon kiinnostusta. Yleisöäänestykseen osallistui kaikkiaan 1908 äänestäjää. Tuomo Vilkkilän Mannilan männikkö -kuva voitti yleisöäänestyksen ja se oli myös tuomariston parhaaksi valitsema kuva. Vilkkilän Saarijärvellä otettu valokuva voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen 520 äänellä ja se sai noin 27 % annetuista äänistä.

Toiseksi yleisöäänestyksessä tuli Iitu Kokkisen Hyyppäänvuorella ottama kuva Koirakamun kanssa korkeuksissa. Kokkinen sai 352 ääntä. Kolmanneksi tuli 243 ääneellä Heli Kuurne Leivonmäen kansallispuistossa otetulla kuvalla Ensilumen aikaan Kirveslammella.

Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja YLE Jyväskylä järjestivät 15.3.–3.4.2022 aihetunnisteella #parasluontokohdekeskisuomessa -valokuvakilpailun. Kilpailuun osallistuttiin kaikkiaan 200 kuvalla. Kilpailun tuomaristo valitsi 10 finalistia, joista yleisö äänesti 11.-17.4.2022 omaa suosikkiaan kilpailun voittajaksi.

Äänestäjien kesken arvottiin YLE:n riippumattoja sekä Keskisuomalaisen reppuja ja juomapulloja. Kilpailun voittaja saa omasta kuvastaan kaksi Canvas-taulua. Äänestys käynnistyi samaan aikaan sekä Keskisuomalaisen, Yle Jyväskylän ja Keski-Suomen liiton verkkosivuilla.

Kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on Keski-Suomen paras luontokohde. Tuomariston valitsemista finalistikuvista löytyi kiinnostavia luontokohteita ja piilossa olevia helmiä ympäri Keski-Suomea. Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema kuva paljastettiin Keski-Suomen päivänä, maanantaina 18. huhtikuuta kello 12.00.

Mannilan männikkö, Saarijärvi (kuva: Tuomo Vilkkilä)

Koirakamun kanssa korkeuksissa, Hyyppäänvuori (kuva: Iitu Kokkinen)

Ensilumen aikaan Kirveslammella, Leivonmäen kansallispuisto (kuva: Heli Kuurne)