Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 15.3.2022

2022 Ajankohtaista Tiedotteet • 15.3.2022 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) kokoontui tänään  Jyväskylän keskuspaloasemalle. Kokouksessa saatiin ajankohtaiskatsaukset muun muassa Ukrainan kriisistä, Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä sekä tulevan hyvinvointialueen valmistelusta ja varautumissuunnittelusta.

– Kun aikanaan perustimme tämän toimikunnan vuonna 2018, se on näin jälkikäteen huomattu äärimmäisen arvokkaaksi ja kaukaa viisaaksi. Tarpeellisemmaksi kuin arvasimmekaan. Maakunnan yhteisessä varautumiseen ja tiedonjakamiseen liittyvässä foorumissa on hyvä yhteishenki ja vahva sitoutuneisuus yhteisen tilannekuvan jakamiseen, KSTURVA:n puheenjohtaja Pekka Hokkanen kehuu toimikuntaa.

Kokouksessa käytiin läpi muun muassa vuoden 2018 maakunnallisen riskiarvion tilannearvio.  Uusi kansallinen riskiarvio on toukokuun loppuun mennessä valmiina ja alueelliset riskiarviot tehdään sen jälkeen. KSTURVA toimii maakunnan alueen toimijoiden yhteistyöelimenä häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin varautumisessa. Toimikunta yhteensovittaa alueen kokonaisturvallisuutta.

Koronaviruspandemian aikana KSTURVA–rakennetta on hyödynnetty kriisiin liittyvän tiedon ja tilannekuvan välittymisessä. Jatkossa kokouksissa käsitellään myös Ukrainan tilannetta ja mahdollisia pakolaiskysymyksiä.  Laajennetun kokoonpanon kokouksiin on kutsuttu osallistujia laajemmin Keski-Suomen kunnista. Noin kolmen viikon välein etäyhteyksillä toteutetuissa kokouksissa maakunnan keskeiset organisaatiot ovat esitelleet tilannekatsaukset pandemian vaikutuksesta omaan toimintaansa, esittäneet mahdollisia tukipyyntöjä muille toimijoille sekä jakaneet hyviä toimintamalleja.

Lisätietoa

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

KSTURVA