EAKR-rahoitushaku avautuu helmikuussa – Keski-Suomen liiton ja Jyväskylän kaupungin hakuinfo 8.2.2022

Ajankohtaista Tapahtumat Tiedotteet • 20.1.2022 | Jenni Isopahkala

EU:n alue- ja rakennepolitiikan uusi ohjelmakausi 2021–2027 käynnistyi marraskuussa 2021. Ohjelmakauden aikana Suomi saa Euroopan Unionilta tukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR), Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) ja Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Euroopan aluekehitysrahastossa painottuvat innovaatioiden, liiketoimintapotentiaalin, digitaalisuuden ja hiilineutraaliuden edistäminen. Keski-Suomen liiton ja Jyväskylän kaupungin kestävän kaupunkikehittämisen ensimmäisten EAKR-rahoitushakujen suunniteltu aukioloaika on 14.2.‒31.3.2022. Aikataulu varmistuu hakemisessa käytettävän EURA 2021 -järjestelmän hakemuslomakeosion valmistuttua, ja siitä viestitään Keski-Suomen liiton verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Keski-Suomen liitto ja Jyväskylän kaupunki pitävät EAKR-hankerahoituksen hakijoille yhteisen, etäyhteydellä järjestettävän infotilaisuuden 8.2.2022 kello 9–11. Tilaisuudessa esitellään Keski-Suomen liiton kautta haettavan julkisille toimijoille suunnattua EAKR-rahoitushakua ja Jyväskylän kaupungin innovaatiotoiminnan ekosysteemihakua. Hakuinfon tarkempi ohjelma julkaistaan Keski-Suomen liiton verkkosivulla helmikuun alussa.

Hakuinfoon voi ilmoittautua 2.2.2022 asti sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja tarkempi ohjelma ennen tilaisuutta sekä tallenne tilaisuudesta sen jälkeen.

Lisätietoja EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 rahoituksesta saa Keski-Suomen liiton verkkosivulta, Rakennerahastot.fi-verkkosivulta sekä rahoitusasiantuntijoilta.

EU-lippu ja kiikarit

Lisätiedot:

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
040 595 0014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

Hannu Koponen
kehittämispäällikkö
040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi

Tero Rautiainen
kehittämispäällikkö
040 596 0882
tero.rautiainen[at]keskisuomi.fi