Ilmastonmuutos ja arjen turvallisuus teemoina Eurooppa olemme me -keskustelutilaisuudessa Jyväskylässä 18.1.

Ajankohtaista Tiedotteet • 5.1.2022 |

Tervetuloa keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja arjen turvallisuudesta sisäministeri Krista Mikkosen, asiantuntijoiden ja nuorten panelistien kanssa.

Jyväskylän kaupungintalolla järjestetään tiistaina 18.1. Eurooppa olemme me -tapahtumasarjaan liittyvä keskustelutilaisuus. Tapahtuma järjestetään  etätilaisuutena ja se striimataan tämän linkin kautta

Tilaisuus on avoin yleisölle sekä tiedotusvälineille, ja sen aiheita ovat Suomi ja ilmastonmuutos sekä kestävän ja turvallisen arjen rakentaminen. Tilaisuuden avaa sisäministeri Krista Mikkonen, minkä jälkeen on vuorossa paneelikeskustelu. Paneelikeskustelun jälkeen yleisö voi esittää kysymyksiä panelisteille.

Ilmastonmuutos aiheuttaa osalle ihmisistä monenlaisia pelkoja sekä tulevaisuuden uhkakuvia ja saattaa myös aiheuttaa yhteiskunnallisia jännitteitä, jos ilmastotoimien oikeudenmukaisuudessa ei onnistuta. Miltä EU:n ja Suomen ilmastotoimet vaikuttavat Keski-Suomesta katsottuna?  Mitä tulisi ottaa huomioon, kun suunnitellaan tulevaisuuden kestävää ja turvallista arkea? Kuinka pidämme kaikki mukana muutoksessa?

Tilaisuus liittyy Euroopan tulevaisuuskonferenssiin ja ministereiden Eurooppa olemme me -kiertueeseen. Euroopan tulevaisuuskonferenssi koostuu ennen muuta kansalaiskeskustelusta. Tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa, ja ideana on tarjota mahdollisuuksia eurooppalaisille keskustella päättäjien kanssa ja tuoda esiin näkemyksiään Euroopan tulevaisuudesta ja siitä, millaista Eurooppaa he haluavat olla mukana rakentamassa.

 Striimi on katsottavissa täältä

Aika: klo 9.30–11.30

Tilaisuuden ohjelma:

klo 9.30
Tilaisuuden moderaattori, toimittaja Jari Lindström avaa tilaisuuden

klo 9.35
Tilaisuuden avauspuhe  sisäministeri Krista Mikkonen

klo 9.45
Paneelikeskustelu
sisäministeri Krista Mikkonen
aluekehitysasiantuntija Suvi Bayr, Keski-Suomen liitto
professori Tiina Silvasti, Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Aija Hokkanen
Keski-Suomen maakunnallisen nuorisovaltuuston edustaja Nella Ruonala

klo 11.30
Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen liitto ja sisäministeriö. Tilaisuuteen voi ilmoittautua mukaan alla olevan verkkolinkin kautta. Linkin kautta voi myös jo etukäteen lähettää kysymyksiä panelisteille.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen viimeistään perjantaina 14.1.

Euroopan tulevaisuuskonferenssi – mikä se on? | EU

Lisätietoja tapahtumasarjasta | Eurooppa olemme me

Tilaisuus striimataan. Striimin linkkiä jaetaan mm. järjestäjien somekanavissa ennen tilaisuutta.

Lisätietoja:

EU-asiantuntija Iiris Asunmaa, Jyväskylän kaupunki,
p. 050 472 42 53, iiris.asunmaa@jyvaskyla.fi
viestintäasiantuntija Mikaela Carlsson, sisäministeriö,
p. 050 456 32 33, mikaela.carlsson@govsec.fi (10.1. alkaen)
kehittämispäällikkö Hannu Koponen, Keski-Suomen liitto,
p. 040 595 00 09, hannu.koponen@keskisuomi.fi