Työntäyteinen vuosi päättyy joulun rauhaan

Ajankohtaista Blogi • 21.12.2021 | Pekka Hokkanen

Päättyvä vuosi 2021 on ollut erityisen merkittävä ja poikkeuksellinen aluekehittämisen vuosi. Keski-Suomen liiton johdolla Keski-Suomeen on laadittu uusi maakuntastrategia, mikä viitoittaa maakunnan kehittämistä seuraavina vuosina. Rohkeasti tulevaisuuteen katsova strategia on vahva tahdonilmaus Keski-Suomen kehittämisen suunnasta, maakuntamme vahvuuksista ja haasteista. Maakuntastrategian punaisena lankana kulkee kokonaiskestävyyden idea. Olen ylpeä Keski-Suomen maakuntastrategiasta sekä tavasta, jolla strategia vahvassa yhteistyössä laadittiin.

Maakuntakaavaa päivitetään parhaillaan vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin ja osaltaan toimeenpanemaan maakuntastrategian tavoitteistoa. Erityisesti tuulivoimakysymys puhuttaa maakunnassa laajalti ja on maakuntakaavan merkittävin teema. Vuosi 2021 oli myös hankerahoituksen osalta ennätyksellisen vilkas; perinteisten aluekehityksen rahoitusinstrumenttien lisäksi Keski-Suomen liiton rahoituksella käynnistettiin merkittävä määrä koronaelvytykseen liittyviä hankkeita. Edunvalvonnan ja vaikuttamisen työtä on tehty lujasti.

Työntäyteistä toimintavuottamme on varjostanut korona, mikä on tarkoittanut ja edellyttänyt sujuvaa etätyöskentelyä, etäkokoustamista ja osin uusienkin työtapojen ja -välineiden haltuunottoa. Keski-Suomen liiton henkilökunta on upeasti hoitanut maakunnan kehittämistehtäviä ja suurella ahkeruudella sekä aktiivisuudella vienyt maaliin kaikki toimintavuoden tehtävät ja tavoitteet. Haluan lausua suuret kiitokset henkilökunnallemme kuluneesta vuodesta – hienoa työtä!

Lämmin kiitos myös luottamushenkilöillemme aktiivisuudesta ja erinomaisesta yhteistyöstä. Uudet luottamustoimielimemme ovat tarttuneet syksyn aikana hienolla sitoutuneisuudella Keski-Suomen yhteisiin kehittämistoimiin. On ollut arvatenkin haastavaa hypätä lujaa vauhtia etenevän junan kyytiin. Kiitokset myös kaikille kumppaneille ja sidosryhmille, maakunnan kehittämistä tehdään nimenomaisesti yhdessä – verkostoissa vaikuttaen.

Toivotan teille kaikille rauhaisaa, tunnelmallista ja eritoten terveysturvallista joulua, sekä menestyksellistä uutta vuotta 2022!